Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο πλευρό του ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ ο Σύλλογος Ποντίων – “Είμαστε δίπλα σας κ Σαββίδη”

Κοινοποίηση

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης θεωρεί χρέος να σταθεί δίπλα στον κ. Ιβάν Σαββίδη  για όσα απαράδεκτα, προσβλητικά και ρατσιστικά  εκστομίστηκαν εναντίον του περί «ρωσοπόντιου» και «φιλοξενούμενου». 
  
Παιδιά του Οικουμενικού Ποντιακού Ελληνισμού  θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή και τους προγόνους μας . Πρόγονοι μας οι οποίοι διατήρησαν τον Ελληνισμό για δεκάδες αιώνες  μέχρι τον βίαιο ξεριζωμό τους εκεί στα ιερά χώματα του Πόντου αποκομμένοι από τον κύριο κορμό της Ελλάδας μας αλλά και στις παρευξείνιες περιοχές όπου αναγκάστηκαν να καταφύγουν για να σώσουν την τιμή και τις ζωές του.  Κομμάτια της ιστορίας μας  για τα οποία είμαστε βέβαιοι ότι δεν «άκουσαν» τίποτα, στα ακριβά σχολεία που σπούδασαν, οι όψιμοι «ελληναράδες».
  
Είμαστε υπερήφανοι για τον κ. Ιβάν Σαββίδη εκλεκτό τέκνο του Πόντου και της Ελλάδας Έναν  εξαιρετικό επιστήμονα, διδάκτορας των οικονομικών επιστημών, π. βουλευτής της Ρωσικής Δούμας, με  εξαιρετική φιλανθρωπική δράση, μεγάλος συμπαραστάτης ιδίως των συμπατριωτών μας από την πρώην ΕΣΣΔ. Μια εξέχουσα προσωπικότητα που  επιδόθηκε σε όλους σχεδόν τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.  
   
Ως κάτοικοι της Ξάνθης, περιοχή της Πατρίδας μας την οποία πολλοί έχουν ακουστά η έτυχε από χρέος να την επισκεφθούν,  αντιλαμβανόμαστε καλλίτερα τη σημαντική συμβολή του κ Σαββίδη, στα πλαίσια της προσφοράς του προς την πατρίδα του την Ελλάδα, επενδύοντας σε μια από τις σπουδαιότερες βιομηχανίες της περιοχής μας, την ΣΕΚΑΠ,  η οποία σήμερα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης και συμβάλει ποικιλοτρόπως στην οικονομία του τόπου αλλά και της Πατρίδας μας.  
   
«Πικρή είναι η απογοήτευση όταν σπείρεις ευεργεσίες και θερίσεις ύβρεις.» έλεγε ο  Πλαύτος. Αυτές οι ύβρεις όμως είμαστε βέβαιοι ότι  θα ενδυναμώσουν τον κ. Ιβάν Σαββίδη να συνεχίσει  με το χαρακτηριστικό ποντιακό πείσμα  και τον δικό του τρόπο την προσφορά του με υψηλό αίσθημα αγάπης προς την Πατρίδα και τον άνθρωπο.
Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα