Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Σε Ξάνθη και Κομοτηνή ο Υπ. Περιβάλλοντος – Επισκέφθηκε τα εργοστάσια της Sunlight

Κοινοποίηση

Τα εργοστάσια ανακύκλωσης και παραγωγής μπαταριών της Sunlight σε Κομοτηνή και Ξάνθη επισκέφθηκε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης.
Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε: «Η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών είναι από τα σημαντικότερα παραδείγματα κυκλικής οικονομίας. Η μη ορθή ανακύκλωση των μπαταριών οδηγεί σε σοβαρότατα περιβαλλοντικά προβλήματα, όσο και σε προβλήματα για τη δημόσια υγεία αλλά και για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στις μονάδες, λόγω των εξαιρετικά επικίνδυνων στερεών, υγρών και αερίων αποβλήτων. Ωστόσο, με την σωστή διαχείριση δημιουργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας, τα υλικά επαναχρησιμοποιούνται και τα προβλήματα για το περιβάλλον εκμηδενίζονται.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προτίθεται επίσης να παρέμβει δραστικά στον χώρο της διαχείρισης των μπαταριών, ώστε να μην απειλούνται υγιείς επιχειρήσεις από τον αθέμιτο ανταγωνισμό όσων δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους».
Τον Γιάννη Τσιρώνη συνόδευαν ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Δήμαρχος Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα