Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς στις αποκριάτικες στολές, τους αφρούς και τα σπρέι

Κοινοποίηση

Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και φέτος τις απόκριες οι γονείς όταν αγοράζουν για τα παιδιά τους στολές, αφρούς και σπρέι. 
Ειδικότερα, οι στολές δεν θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες από εύφλεκτο υλικό ή να έχουν κορδόνια στο λαιμό, καθώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον τραυματισμό του παιδιού ή ακόμη και τον στραγγαλισμό του.
Εκτός από τις στολές, οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν και τις πλαστικές μάσκες που καλύπτουν όλο το κεφάλι. Τις μαλακές μάσκες καρναβαλιού με την όψη γέροντα, γριάς, μάγισσας ή οποιουδήποτε άλλου χαρακτήρα, που τοποθετούνται στο κεφάλι σαν σακούλα. Αυτές οι μάσκες ενέχουν κίνδυνο ασφυξίας, διότι κάποιες δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο αερισμό.
Όσον αφορά τους αφρούς και τα σπρέι, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα τις ενδείξεις:
δοχείο υπό πίεση
το δοχείο να προφυλάσσεται από τις ακτίνες του ήλιου
να μην εκτίθεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50°C
να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμα και μετά τη χρήση
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συστήνει επίσης στους καταναλωτές:
να επιλέγουν προϊόντα που φέρουν ενδείξεις και τις τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης στην Ελληνική γλώσσα καθώς και τα στοιχεία του υπευθύνου διάθεσης στην αγορά
να διαβάζουν προσεκτικά και να ακολουθούν τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης πριν από τη χρήση τους
να μην ψεκάζουν απευθείας στο πρόσωπο και στα μάτια προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές βλάβες στην υγεία τους
να τα διατηρούν μακριά από παιδιά μικρής ηλικίας
να χρησιμοποιούνται, κατά προτίμηση, σε ανοικτούς και καλά αεριζόμενους χώρους
σε κλειστούς χώρους που συγκεντρώνονται μικρά παιδιά να μεριμνούν οι γονείς ώστε να μην υπάρχουν γυμνές φλόγες από κεριά ή άλλα πυρακτωμένα σώματα γιατί οι αποκριάτικες στολές μπορεί να είναι φτιαγμένες από ιδιαίτερα αναφλέξιμα υλικά ή τα αποκριάτικα σπρέι ενδέχεται να περιέχουν εύφλεκτες ύλες
αποκριάτικα σπρέι που φέρουν την ένδειξη «Μόνο για επαγγελματική χρήση» δεν πρέπει να αγοράζονται από το ευρύ καταναλωτικό κοινό και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγικούς ή διακοσμητικούς σκοπούς από μη επαγγελματίες και κυρίως από παιδιά, επειδή παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα (όπως π.χ. ευφλεκτότητα) και πρέπει να τυγχάνουν ανάλογης χρήσης από επαγγελματίες.
thestival.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα