Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος κατά του Μετέ για την ρητορική μίσους στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Κατά του ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ βάλλει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, το οποίο κάνει λόγο για ρητορική μίσους εκ μέρους του ίδιου. 
Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει πως “από πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά (19.3.2016), πληροφορούμαστε ότι ο Αχμέτ Μετέ, θρησκευτικός παράγων στην Ξάνθη, σε ομιλία του στο χωριό Γλαύκη, τον Αύγουστο του 2014, δήλωσε τα εξής: «Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας».

Ένας λειτουργός μιας θρησκευτικής μειονότητας, της μουσουλμανικής, αντί να είναι κήρυκας της θρησκευτικής ειρήνης, της ανεκτικότητας και της συμφιλίωσης, γίνεται κήρυκας μίσους. Δεν είναι δικαίωμά του. Αν δεν αισθάνεται την υποχρέωση να διδάσκει τη συμφιλίωση ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν δικαιούται πάντως να κηρύττει το μίσος. 

Είναι γνωστό ότι ο αντισημιτισμός, που φτάνει μέχρι την εξύμνηση του Nαζισμού και του Χίτλερ, ανθεί σε ισλαμιστικά καθεστώτα. Θα έπρεπε, ωστόσο, ο θρησκευτικός παράγων της Ξάνθης να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν είναι ανεκτό. Κι αν δεν το γνωρίζει ο ίδιος, θα έπρεπε να φροντίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία να του το μάθουμε. Από τη μεριά μας πάντως, ως Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, θα επαγρυπνούμε πάντοτε εναντίον κάθε ρητορικής αντισημιτικού μίσους από οπουδήποτε κι αν προέρχεται”. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα