Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το Twitter έσβησε τον Ερντογάν

Κοινοποίηση


Μια πολύ περίεργη υπόθεση εξελίσσεται το τελευταίο 24ωρο στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. 
Ο Τούρκος πρόεδρος που έχει στην πραγματικότητα απομονωθεί πολιτικά από τις ΗΠΑ, είχε σχεδιάσει μια γιγαντιαία εκστρατεία στο μέσο που κάποτε ονόμασε ως “διάβολο” για να ασκήσει πιέσεις στις ΗΠΑ να τον δεχτούν με τον τρόπο που θεωρεί ότι του αρμόζει.
Το τελευταίο 24ωρο το twitter γέμισε με μηνύματα οπαδών του Ερντογάν, που έγραφαν με το hashtag #WeLoveErdogan, τόσα tweets όσα χρειάζονταν για να ανεβάσουν το hashtag στην πρώτη θέση παγκόσμια. 
Το εναρκτήριο λάκισμα έδωσε σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας, δοξάζοντας τον Τούρκο ηγέτη και εκφράζοντας την αιώνια αγάπη των πολιτών της Τουρκίας στο πρόσωπό του.
Πολλοί πολιτικοί του κόμματος του Ερντογάν, διαγωνίζονταν ποιος θα δημοσιεύσει τα περισσότερα. Χαρακτηριστική (αν μη τι άλλο) είναι περαιτέρω η περίπτωση του δημάρχου της Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο οποίος ανέβασε όχι ένα, όχι δύο, αλλά σαράντα (40) διαφορετικά tweets με το hashtag #WeLoveErdogan και όταν διαπίστωσε ότι αυτό δεν περιλαμβανόταν πια στη λίστα των trends κατηγόρησε επίσης το Twitter για εσκεμμένη αφαίρεσή του, όπως αναφέρει το skai.gr.
«Ο πρόεδρός μας @RT_Erdogan χαιρετίζεται με μεγάλο ενθουσιασμό από τους πολίτες των ΗΠΑ και τους συμπατριώτες μας», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Ερντογάν στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, για να προσθέσει στο μήνυμά του: «#WeLoveErdogan».
Άλλοι υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου δημοσιεύουν φωτογραφίες του με παιδιά ή από σημαντικές στιγμές της πολιτικής καριέρας και της ζωής του.
Το Twitter όμως για κάποιο λόγο που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός, αφαίρεσε το συγκεκριμένο hashtag από τα παγκόσμια πρώτα, προκαλώντας ποικίλλες αντιδράσεις.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, μέχρι τις 9 χθες το βράδυ υπήρχαν 171.000 tweets με το #WeLoveErdogan. 
«Ρωτώ τους υπευθύνους του Twitter: Ποιος σας έδωσε την οδηγία να αφαιρέσετε το hashtag #WeLoveErdogan (#ΑγαπάμετονΕρντογάν); Ήταν ένα κράτος, κάποιο πρόσωπο, μία τρομοκρατική οργάνωση ή κάποιος άλλος;» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ κατά την διάρκεια σημερινών δηλώσεών του σε δημοσιογράφους.
Πάντως, μέχρι στιγμής επίσημα το Twitter δεν έχει τοποθετηθεί γι αυτή τη μυστηριώδη υπόθεση.
onalert.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα