Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τουρίστρια κολύμπησε για να προλάβει… κρουαζιερόπλοιο

Κοινοποίηση


Εντοπίστηκε με υποθερμία από ψαράδες 500 μέτρα από την ακτή
Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε χωρίς να είναι εν πλω και εκείνη αποφάσισε να το προφτάσει κολυμπώντας! Ο λόγος για μια 65χρονη βρετανίδα τουρίστρια η οποία για καλή της τύχη διασώθηκε από τη θάλασσα σε κατάσταση υποθερμίας μιας και επιχείρησε να φτάσει το πλοίο με αυτό τον τρόπο.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου από το λιμάνι του Φουνσάλ, στη Μαδέρα της Πορτογαλίας.
Η γυναίκα, που έτρεμε από το κρύο αλλά κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά της μια μικρή βαλίτσα, εντοπίστηκε γύρω στα μεσάνυχτα στα νερά του Ατλαντικού, σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, από ντόπιους ψαράδες που άκουσαν τις φωνές της, σύμφωνα με τον λιμενάρχη του Φουνσάλ Φελίξ Μάρκες.
Η τοπική εφημερίδα Κορέιο ντα Μάνια ανέφερε ότι η τουρίστρια καυγάδισε με τον σύζυγό της και αποφάσισε να κατέβει από το κρουαζιερόπλοιο Marco Polo που είχε πιάσει στο λιμάνι του Φουνσάλ. Σκόπευε μάλιστα να επιστρέψει αμέσως στη Βρετανία με αεροπλάνο.
Μόλις όμως έφτασε στο αεροδρόμιο, στο ανατολικό άκρο του νησιού, είδε από μακριά να περνάει το κρουαζιερόπλοιο της βρετανικής εταιρείας Cruise & Maritime Voyages το οποίο είχε αποπλεύσει και κατευθυνόταν στη Λισαβόνα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, έτρεψε και πήδηξε στη θάλασσα για να το φτάσει κολυμπώντας, εξήγησε ο Μάρκες.
Τέσσερις ώρες αργότερα, διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Φουνσάλ, πάσχοντας από υποθερμία.
Στο μεταξύ, ο σύζυγός της δεν βρισκόταν πια πάνω στο κρουαζιερόπλοιο: πήγε κι αυτός στο αεροδρόμιο και γύρισε στη Βρετανία με το πρώτο αεροπλάνο…
newsbeast.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα