Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tέσσερις τρόποι να βοηθήσετε το παιδί σας να διαχειριστεί τον θυμό του

Κοινοποίηση

Το παιδί σας έχασε τα λεφτά που του δώσατε για να πάρει κολατσιό στο σχολείο. Και τώρα ακυρώθηκε το πάρτι που θα πήγαινε. Το αποτέλεσμα; Πετάει τα παιχνίδια του στον τοίχο, στο πάτωμα, χτυπιέται και φωνάζει. Κι εσείς, λογικά, ανησυχείτε. Μήπως αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ένας βίαιος ενήλικας;
Όχι! Η απογοήτευση και ο θυμός είναι φυσιολογικά συναισθήματα και τα παιδιά έχουν ανάγκη να τα εξωτερικεύσουν σωματικά. Αλλά για να το βοηθήσετε να διοχετεύσει σε πιο ασφαλείς τρόπους τον θυμό του, μπορείτε να κάνετε τα εξής:
1. Βάλτε το να τρέξει γύρω γύρω στο σαλόνι 50 φορές. Καθώς θα βρίσκεται σε περιορισμένο, κλειστό χώρο, το μέτρημα θα αποσπάσει την προσοχή του από αυτό που του έχει προκαλέσει θυμό και σιγά σιγά θα ξεθυμάνει. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε. Στο τέλος, μπορεί να βάλει και τα γέλια! 
2. Πηγαίνετέ το σε έναν κλειστό χώρο, όπως το μπάνιο ή το υπόγειο, και επιτρέψτε του να φωνάξει με όλη τη δύναμή του. Αυτό του δίνει την ελευθερία να ξεσπάσει χωρίς να ενοχλήσει κάποιον άλλο (τους γείτονες, το μικρό αδερφάκι του ή ακόμα και τον σκύλο). 
3. Δώστε του ένα κομμάτι χαρτί και ζητήστε του να το σκίσει όπως θέλει. Ο ήχος θα του δώσει μια αίσθηση ικανοποίησης, ενώ όλη η διαδικασία θα το κάνει να νιώσει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης.
4. Βγάλτε το στην αυλή ή στον κήπο και αφήστε το να πετάξει ό,τι θέλει σε ένα δέντρο. Μπορεί να λερωθεί, αλλά ούτε θα σπάσει κάτι ούτε θα τραυματίσει κάποιον.
govastileto.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα