Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πικετοφορία εργαζομένων στην Ξάνθη κατά της «Λευκής Νύχτας» στην αγορά (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Πικετοφορία και εξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης πραγματοποίησαν από κοινού η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλληλων Ν.Ξάνθης και η Γραμματεία Ν. Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στη “Λευκή Νύχτα” που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.
Σε ανακοίνωσή της η τοπική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει: «Η καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, είναι προαποφασισμένη πολιτική των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο εμπόριο να δουλεύουν μέχρι αργά το βράδυ.

Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που θέλει να καταργήσει την Κυριακάτικη Αργία, να πετσοκόψει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, να εντείνει την εκμετάλλευση των εμποροϋπάλληλων, να διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση και να μεταφέρει τον εναπομείναντα τζίρο από τους μικροεπαγγελματίες στα μεγάλα εμπορικά μονοπώλια σπρώχνοντας τους προς το κλείσιμο.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και οι μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, ένα δρόμο έχουν. Τον δρόμο της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια. Δεν αρκεί η τυφλή αγανάκτηση και η στεναχώρια απέναντι στην κατάσταση που ζούμε. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, ενώνοντας τη δράση μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και το μέλλον τον παιδιών μας.

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για 48ωρη απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που προωθεί σε αγαστή συνεργασία με τους περίφημους “θεσμούς”».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα