Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημόσιο: Μειώσεις μισθών και λιγότερες προσλήψεις

Κοινοποίηση

Επιμένουν οι δανειστές και στις περικοπές στο Δημόσιο και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό, κάτι που θα σημάνει και μειώσεις μισθών.
Οι δανειστές απαιτούν νέες μειώσεις στις δαπάνες του δημοσίου. Οι εύκολες περικοπές έρχονται πάντα από τους μισθούς και οι δανειστές ζητούν μείωση της τάξης του 0,25% του ΑΕΠ, κάτι που μεταφράζεται σε 440 εκατομμύρια ευρώ.
Η νέα απαίτηση έρχεται μάλιστα τέσσερις μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου στη Βουλή και αλλάζει τα δεδομένα.  Από που και πως θα γίνουν οι περικοπές αυτές μένει να φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα υπάρξουν μισθολογικές μειώσεις και πως η εξοικονόμηση θα γίνει μέσω αμυντικών δαπανών που δεν θα πλήξουν όμως το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.
Την ίδια ώρα όμως “παίζει” και το θέμα των προσλήψεων. Οι δανειστές επιμένουν ότι πρέπει να διατηρηθεί ο κανόνα που λέει μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, ενώ και η ελληνική πλευρά φαίνεται πως συμφωνεί με τη διατήρηση του κανόνα αυτού κατά τουλάχιστον δύο έτη ακόμη, δηλαδή ως και το τέλος του 2018.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα