Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχονται νέες μειώσεις στις επικουρικές – Επιπλέον εισφορές για τους ασφαλισμένους

Κοινοποίηση


– Κινδυνεύουν πλέον ακόμη και συντάξεις κοντά στα 1.200 ευρώ καθαρά το μήνα
– Μπλόκο στην αύξηση εισφορών από τους δανειστές φέρνει μεγαλύτερο ψαλίδι στις επικουρικές
– Δεν έκλεισε το ασφαλιστικό, έρχονται και χειρότερα μέτρα με τους δανειστές να μην κάνουν πίσω
Από μπλόκο σε μπλόκο η διαπραγμάτευση με κυβέρνηση και δανειστές να μην τα βρίσκουν ο΄θυτε στο ασφαλιστικό για το οποίο κυβερνητικά στελέχη διέρρεαν ότι ουσιαστικά έχει κλείσει.
Πήγε τρεις τα ξημερώματα κι αποδείχθηκε ότι ουσιαστικά κανένα από τα μεγάλα θέματα δεν έκλεισε.
Είναι χαρακτηριστικό πως στέλεχος του αρμόδιου υπουργείου έλεγε ότι οι δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ δεν δέχονται τις αυξήσεις των εισφορών που προτείνει η κυβέρνηση για να μην υπάρξουν επιπλέον περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και έτσι επί της ουσίας το μαξιλαράκι, η κόκκινη γραμμή του ίδιου του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εργασίας στα 1.300 ευρώ μεικτά στο σύνολο επικουρικής και κύριας, φαίνεται να κινδυνεύει.
Επιπλέον περικοπές στις επικουρικές σημαίνει πως θα “πειραχτούν” ακόμη και συνταξεις της τάξης των 1.300 ευρώ μεικτά, δηλαδή θα έχουν απώλειες ακόμη και συνταξιούχοι με αποδοχές κάτω από 1.200 ευρώ καθαρά.
Η πρόταση της κυβέρνησης που αφορά στην αύξηση των εισφορών κατά 0,50% για τον εργοδότη και κατά 0,50% μέχρι 31.5.2019 και ύστερα αύξηση 0,25% για τον εργοδότη και 0,25% για τον εργαζόμενο ως 31.5.2022. Μετά το πέρας της εξαετίας το ποσοστό της μηνιαίας εισφοράς επανέρχεται στο ύψος που ίσχυε κατά την 31.12.2015.
Οι δανειστές όμως αυτό δεν το δέχονται και η κυβέρνηση αρχίζει πλέον να μιλάει, για πολιτική διαπραγμάτευση:
“Το ζήτημα θα λυθεί σε πολιτικό επίπεδο, και οι συζητήσεις με το υπουργείο Εργασίας θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο” δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος.
«Προχωρούμε με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κανονικά», διαβεβαίωσε ο κ. Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει η πιθανότητα να δεχθούν από τους θεσμούς τις προτάσεις τους για κάποιες αλλαγές. «Ανάλογα με την έκταση αυτών των προτάσεων για αλλαγές, μπορεί να καταθέσουμε το νομοσχέδιο είτε αύριο το βράδυ είτε μεθαύριο το πρωί», τόνισε ο υπουργός Εργασίας. Υπογράμμισε, μάλιστα ότι η επιλογή των μέσων είναι «δικό μας θέμα».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα