Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Υπό κατάληψη το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα – ”Θέλουμε τα λεφτά μας’

Κοινοποίηση

Αμετακίνητοι στα αιτήματά τους παραμένουν οι τευτλοπαραγωγοί, που για τρίτη μέρα σήμερα συνεχίζουν την κατάληψη των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στο Πλατύ Ημαθίας, την Ορεστιάδα, τις Σέρρες και τη Λάρισα. 
Ζητούν άμεσα ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ, που τους οφείλει η ΕΒΖ για την καμπάνια του 2015. Τα μπλόκα στις εισόδους γίνονται με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. «Παρόλο που έχουμε πολλές δουλειές στα χωράφια μας, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε όσα συμβαίνουν» δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αλεξάνδρειας, τευτλοπαραγωγός Τάσος Λιολιόπουλος, και προσθέτει: «Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να έχουμε κάποια απάντηση. Όλοι μάς αποφεύγουν και κανείς δεν μιλά για το τι μέλλει γενέσθαι με την τύχη και το μέλλον της εταιρείας».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του συλλόγου τευτλοπαραγωγών για την Κεντρική Μακεδονία, Σάκης Πίππας, επαναλαμβάνει: «Φορτηγά μπαίνουν στα εργοστάσια, αλλά δεν πρόκειται να βγει ούτε ένα μέχρι να πληρωθούμε τα 8 εκατ. ευρώ που μας οφείλουν για την καμπάνια του 2015, όπως επίσης και τα ποσά που μας οφείλουν μέσω του κοινοτικού προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013».
Υπενθυμίζεται ότι στις διεκδικήσεις των τευτλοπαραγωγών της χώρας εντάσσεται και το αίτημα της αποπληρωμής τους -έστω και ως αποζημίωση, όπως σημειώνουν- για τη φετινή σπορά τεύτλων, που φτάνει τα 45.000 στρέμματα. Χθες πάντως πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των τευτλοπαραγωγών τα ποσά της συνδεδεμένης, γεγονός που ωστόσο δεν άφησε ικανοποιημένα τα μέλη του κλάδου.
Ο κ. Λιολιόπουλος εξηγεί: «Αυτά είναι κοινοτικά λεφτά κι εμείς βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις, λόγω της απάθειας που ζούμε από την πολιτεία, η οποία ακόμα δεν έχει ορίσει διοίκηση στην εταιρεία». Να εντείνουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των «δίκαιων και ζωτικών» αιτημάτων τους, καλεί τευτλοπαραγωγούς και εργαζόμενους στην ΕΒΖ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συνεχώς υπόσχεται και απλόχερα προσφέρει πόρους, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, αναπτυξιακό νόμο, μείωση τιμολογίου ενέργειας και άλλα πολλά στους ιδιώτες «επενδυτές, ντόπιους και ξένους, έχει εγκαταλείψει τις μεγαλοστομίες και τις υποσχέσεις για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ΕΒΖ και συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της και σ’ αυτόν τον τομέα» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα