Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Έβρο για τους πρόσφυγες

Κοινοποίηση

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό για τους πρόσφυγες, συνολικού βάρους 10 τόνων. Το υλικό αυτό αφορά είδη που προσέφεραν πολίτες και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, αλλά και σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία συγκέντρωσαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς ανέφερε: «Οι πολίτες του Έβρου, για μια ακόμη φορά αλληλέγγυοι, συνδράμουν στον ανθρώπινο πόνο έμπρακτα και προσφέρουν από το υστέρημά τους, βοήθεια στους πρόσφυγες. Είναι κατάθεση ψυχής και μεγαλείου, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, να προσφέρονται σήμερα δέκα τόνοι σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό. Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη και εμού προσωπικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Εβρίτες».
Η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, μεταφέρθηκε την 1/4/2016 στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και παραδόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, για να διατεθούν στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται. Σύντομα θα ακολουθήσει η συγκέντρωση και προώθηση του υλικού της ανθρωπιστικής βοήθειας από Αλεξανδρούπολη, Φέρες και Σαμοθράκη.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα