Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιτροπές του δημοσίου θα κάνουν τις εξετάσεις των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία

Κοινοποίηση

Μπαίνουν οι καθηγητές του δημοσίου στα ιδιωτικά σχολεία για να κάνουν εξετάσεις στα γυμνάσια και λύκεια. Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται υπουργική απόφαση από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, η οποία
επαναφέρει καθεστώς στα σχολεία που υπήρχε παλαιότερα και με βάση το οποίο: Στις απολυτήριες γραπτές εξετάσεις της Γ΄ Γυμνασίου και της Γ΄ Λυκείου, τα θέματα σε κάθε μάθημα θα τα βάζουν δύο καθηγητές δημόσιου σχολείου οι οποίοι θα βαθμολογούν και τα γραπτά των μαθητών.
Οι καθηγητές του δημοσίου θα έχουν και την ευθύνη της έκδοσης των απολυτηρίων, ενώ ο Σύλλογος Διδασκόντων του ιδιωτικού σχολείου θα κάνει μόνο το χαρακτηρισμό φοίτησης των μαθητών (έλεγχος απουσιών και διαγωγής).
Η όλη διαδικασία αναμένεται να βασισθεί στο σκεπτικό ότι το απολυτήριο Γυμνασίου και το απολυτήριο Λυκείου θα πρέπει να έχουν αντιστοίχηση με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και άρα να ελέγχονται από το δημόσιο.
Το υπουργείο Παιδείας δεν κάνει κανένα σχόλιο ακόμα ενώ στόχος φαίνεται ότι είναι να μπει φραγμός στους μεγάλους βαθμούς που έβαζαν κάποια ιδιωτικά σχολεία
Από το 2014 που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει τη διασφάλιση της ποιότητας τίτλων το Ελληνικό Πλαίσιο Προσόντων δεν έχει ακόμα αντιστοιχηθεί με το Ευρωπαϊκό για τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών από την ιδιωτική εκπαίδευση.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα