Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Facebook: Έρχονται νέες λειτουργίες στο Messenger!

Κοινοποίηση


Το Facebook Messenger αλλάζει και μετατρέπεται σε έξυπνη πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών
O Mark Zuckerberg, μίλησε στο ετήσιο συνέδριο για προγραμματιστές που διοργανώνει το Facebook (F8) για τα πλάνα που έχει για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αλλά και για τις νέες λειτουργίες και υπηρεσίες που θα δούμε σε αυτό τα επόμενα χρόνια.
Η αρχή έγινε με το Facebook Messenger το οποίο από εφαρμογή επικοινωνίας, εξελίσσεται σε ολοκληρωμένη πλατφόρμα ανάπτυξης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, όπου από εκεί οι εταιρίες θα μπορούν να επικοινωνούν με τους χρήστες με “έξυπνα” αυτοματοποιημένα συστήματα (bots) επικοινωνίας τα οποία θα απαντάνε στα ερωτήματα που μπορεί να έχει κάποιος.
Έτσι αν ένας χρήστης για παράδειγμα θέλει να αγοράσει λουλούδια μέσα από το Messenger δεν έχει παρά να γράψει το όνομα της εταιρίας, στο ειδικό πεδίο της αναβαθμισμένης εφαρμογής και στη συνέχεια να μιλήσει με το bot στο chat και να του κάνει την παραγγελία αλλά και να του ζητήσει περισσότερες πληροφορίες όπως τη διεύθυνση αποστολής τους αν θέλει να βάλει κάποιο προσωποποιημένο μήνυμα που θα τα συνοδεύει και πολλά ακόμα ενώ η πληρωμή μέχρι στιγμής θα γίνεται μέσω link που θα πηγαίνει το χρήστη σε κάποια πλατφόρμα συναλλαγών. Στο μέλλον φυσικά το Facebook αναμένεται να ενεργοποιήσει το δικό του ψηφιακό πορτοφόλι, μέσα από το οποίο θα γίνονται οι πληρωμές απευθείας από το Messenger.
Για να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω φυσικά ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να κάνει κάτι αφού όλα θα ενεργοποιηθούν αυτόματα μέσω κάποιου update που θα κυκλοφορήσει για το Messenger.
Τέλος εκτός από το Messenger ο Zuckerberg στο συνέδριο αναφέρθηκε στις πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας, και στη νέα υπηρεσία live streaming βίντεο (μέσω της οποίας μεταδόθηκε στο Facebook η ομιλία του) και τόνισε οτι αποτελεί την ταχύτατα ανερχόμενη τάση στα social media και πλέον δίνει επιλογές στους developers για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία αυτή και σε άλλες συσκευές πέρα από την κάμερα των smartphones όπως για παράδειγμα η κάμερα ενός drone που πέταξε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα