Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιατί το FBI έδωσε ένα εκατομμύριο σε hackers για να ξεκλειδώσουν το iPhone;

Κοινοποίηση

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του FBI, σε συνέδριο στο Λονδίνο, το ποσό που έδωσε η αμερικάνικη κυβέρνηση για να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του iPhone του μακελάρη του Σαν Μπερναντίνο ήταν πάνω από 1 εκατ. δολάρια.
Οι χάκερ που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του εργαλείου για να μπορέσει το FBI να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό ενός από τους δράστες του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, πήραν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.
Το ποσό αυτό προκύπτει από τον διοικητή του FBI, James Comey, ο οποίος σε συνέδριο στο Λονδίνο, δήλωσε ότι το ποσό που έδωσε η αμερικάνικη κυβέρνηση για να αποκτήσει πρόσβαση στο iPhone του δράστη ήταν μεγαλύτερο από τα χρήματα που θα πάρει μέχρι να λήξει η θητεία του.
Έτσι αν ο ετήσιος μισθός του είναι περίπου 180.000 δολάρια το χρόνο, τότε το ποσό της πληρωμής είναι από 1,26 εκατ. δολάρια και παραπάνω.
Σύμφωνα με τον Comey, μπορεί το FBI να πλήρωσε πολλά λεφτά όμως το εργαλείο τα άξιζε.
H Apple από την πλευρά της έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να έχει καμία επαφή με το θέμα της παραβίασης του κινητού του δράση, γιατί μετά θίγονται ευρύτερα ζητήματα για την ιδιωτικότητα και την προστασία των χρηστών της.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα