Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η οικία του Μάνου Χατζηδάκι στο επίκεντρο του φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων»

Κοινοποίηση

Με επίκεντρο το ανακαινισμένο οίκημα στο οποίο γεννήθηκε ο μεγάλος Έλληνας μουσουργός Μάνος Χατζηδάκις, στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, διοργανώνεται φέτος, από τις 21 έως τις 23 Απριλίου, το φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων».
Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, ξεκινώντας με καλωσόρισμα από την πλατεία Μητροπόλεως και θα καταλήξει στον «Χώρο Τέχνης και Σκέψης», δηλαδή την οικία του Μάνου Χατζιδάκι.
Τα εγκαίνια της οικίας Χατζηδάκι θα πραγματοποιηθούν λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 17 Απριλίου, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Η συνάντηση «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» διοργανώνεται από τον δήμο Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, μαζί με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Τη διοργάνωση στηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο δήμος Αβδήρων, το Επιμελητήριο Ξάνθης, οι Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, καθώς και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του νομού και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Εν τω μεταξύ, ή Συντονιστική Ομάδα Εθελοντών της Συνάντησης «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» εξέδωσε έντυπο για την εναρκτήρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου, στις 19:30, στην πλατεία Μητροπόλεως. Το έντυπο περιλαμβάνει τους στίχους των τραγουδιών που θα τραγουδήσουν επισκέπτες, μαθητές, καθηγητές και κάτοικοι της Ξάνθης κατά την εναρκτήρια εκδήλωση, η οποία αποτελεί μία νέα πολιτιστική πρόταση.
Το περασμένο Σάββατο, 2 Απριλίου, περισσότεροι από 50 εθελοντές συμμετείχαν σε μία ευρεία κινητοποίηση ενημέρωσης στους δρόμους και τις γειτονιές της Ξάνθης, μοιράζοντας το έντυπο και προσκαλούσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτήν τη γιορτή της μουσικής και της νεότητας.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα