Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξέρατε ότι αυτές οι τροφές μπαίνουν στην κατάψυξη;

Κοινοποίηση

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βάζουμε στην κατάψυξη κρεατικά και λαχανικά για να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό, υπάρχουν, όμως, ορισμένα τρόφιμα που μπαίνουν στην κατάψυξη και μάλλον δεν το ξέραμε.
Εκπρόσωποι της καμπάνιας “Αγαπάμε το Φαγητό, Μισούμε τη Σπατάλη” υποστηρίζουν ότι μπορούμε να βάλουμε στην κατάψυξη σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση ίσως τα μαλακά τυριά, καθώς σε χαμηλή θερμοκρασία αλλοιώνεται η υφή τους.
Ιδανικά θα πρέπει να διατηρούμε τα τρόφιμα στην κατάψυξη έως και για έξι μήνες. Εάν ο χρόνος κατάψυξης είναι μεγαλύτερος, τότε το προϊόν θα χρειαστεί στη συνέχεια να μαγειρευτεί για περισσότερο χρόνο και σε μέτρια θερμοκρασία, κατά προτίμηση με την προσθήκη μπαχαρικών για να γίνει πιο εύγευστο. 
Δείτε κάποια από τα τρόφιμα αυτά: 
– Αβγά
Τα αβγά δεν μπαίνουν στην κατάψυξη με τα τσόφλια τους, οπότε μπορούμε να χωρίσουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και να τα καταψύξουμε σε ξεχωριστές συσκευασίες ή να τα χτυπήσουμε πριν τα καταψύξουμε, ώστε να έχουμε μια ομελέτα έτοιμη για ψήσιμο. Η συσκευασία που θα τοποθετήσουμε τα αβγά πρέπει να κλείνει αεροστεγώς. 
– Αβοκάντο
Όπως και τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, δεν αλλοιώνεται στην κατάψυξη, μπορείτε όμως να το διατηρήσετε καλύτερα εάν πρώτα το κόψετε και αφαιρέσετε το κουκούτσι ή το πολτοποιήσετε, προσθέτοντας στον πολτό μια φέτα λεμόνι.
– Πατάτες
Η ωμή πατάτα δεν μπαίνει στην κατάψυξη. Μπορείτε όμως να βράσετε τις πατάτες για πέντε λεπτά και να τις βάλετε στην κατάψυξη αφού κρυώσουν ολόκληρες, κομμένες σε κύβους ή πολτοποιημένες.
– Τυρί
Μπορείτε να καταψύξετε τα σκληρά τυριά για μελλοντική χρήση. Μπορείτε να τρίψετε πρώτα το τυρί και να το βάλετε σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα