Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λίφτινγκ στον Εχίνο από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου – Εκστρατεία καθαριότητας (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

-Εκστρατεία καθαριότητας από τον Δήμο Μύκης σε συνεργασία με μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της ορεινής περιοχής 
Στην εκστρατεία καθαριότητας που κήρυξε ο Δήμος Μύκης συμμετείχαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στον Εχίνο, που ξεχύθηκαν στους δρόμους του χωριού την Τρίτη μαζεύοντας σκουπίδια. 
Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Μύκης απηύθυνε πρόσκληση, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων, σε γονείς και μαθητές να συμμετέχουν όλοι μαζί σε μια εκστρατεία καθαριότητας του Δήμου. Οι μικροί μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσαν και συμμετείχαν ενεργά στην δράση, απομακρύνοντας σκουπίδια. 
Ημέρα περιβάλλοντος η 5η Απριλίου
Η δημοτική αρχή του Δ. Μύκης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ομόφωνα αποφάσισε, να καθιερώσει την 5η Απριλίου, ως ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση.  
“Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος, με προφανή τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει στην ποιότητα της ζωής μας. Απασχολεί και πρέπει να απασχολεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα, όλους μας!  Όπως είναι γνωστό σε όλους, η ρύπανση του περιβάλλοντος, προκαλείται από τους ανθρώπους και για το λόγο αυτό , η προστασία του, ανήκει στην αποκλειστική μας ευθύνη.Όλοι ενοχλούμαστε από τα σκουπίδια που υπάρχουν γύρω μας. Να μην ξεχνάμε όμως ότι τα σκουπίδια αυτά  τα πετάμε εμείς οι άνθρωποι. Έχουμε  την ηθική υποχρέωση και την ευθύνη, απέναντι στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στους συνανθρώπους μας, να δράσουμε άμεσα! 
Όπως δεν πετάμε σκουπίδια μέσα στο σπίτι μας, το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε στην αυλή μας, γύρω από το σπίτι μας, στο σχολείο μας, στην αυλή του σχολείου μας, στα σοκάκια, στην ύπαιθρο, στο δάσος , στα ποτάμια” αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως “η περιοχή μας  με τις φυσικές τις ομορφιές, τα δάση, τα ποτάμια, τα νερά, τα ρέματα βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη γεωγραφική θέση. Επιπλέον, καλλιεργούμε αυτή τη γη, ζούμε απ’ αυτή!  Να μην ξεχνάμε, ότι μέχρι πρότινος οι παππούδες μας, οι μπαμπάδες μας έπιναν από τα νερά που κυλάνε στη περιοχή μας. Σήμερα, δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε το ίδιο! 
Αυτό οφείλεται, στην δική μας συμπεριφορά, στην έλλειψη ευαισθησίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο μοναδικός δρόμος, για να απαλλαγούμε από τις άσχημες εικόνες και τις επικίνδυνες συνέπειες, που μπορεί να έχει στην ζωή μας και που απειλούν τους φυσικούς μας πόρους, είναι να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, να αλλάξουμε νοοτροπία, να καθαρίσουμε  τη περιοχή γύρω μας και να φροντίζουμε καθημερινά να μη ρυπαίνουμε το περιβάλλον μας”. 
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει και η ανακύκλωση στην περιοχή, μιας και ήδη έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση των μπλε κάδων. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα