Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βροχή οι νεκρές θαλάσσιες χελώνες στον Έβρο – Εντοπίστηκαν τέσσερις τις τελευταίες μέρες

Κοινοποίηση

Τουλάχιστον 4 θαλάσσιες χελώνες έχουν βρεθεί νεκρές τις τελευταίες ημέρες σε παραλίες της Αλεξανδρούπολης. Τα άτυχα πλάσματα προκαλούν την έκπληξη των περαστικών λόγω του μεγέθους τους και φυσικά τη λύπη τους μόλις διαπιστώνουν ότι είναι νεκρές. 
Στις φωτογραφίες παρουσιάζουμε 2 από αυτές που βρέθηκαν στην παραλία της Αλεξανδρούπολης πίσω από το λούνα παρκ.
Σύμφωνα με υπεύθυνο του σωματείου ΑΡΧΕΛΩΝ που έχει ως αντικείμενο την προστασία και την μελέτη των θαλάσσιων αυτών πλασμάτων, το φαινόμενο είναι πλέον αρκετά συχνό αλλά λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην ενημέρωση για την ανεύρεση τους, δεν έχει ξεκαθαριστεί ο λόγος για τον οποίον πεθαίνουν. 
Όπως είπε ο ίδιος στο alexpoli.gr “Εικάζουμε ότι πρόκειται για θύματα της ανθρώπινης αλιευτικής δραστηριότητας. Συνήθως παγιδεύονται σε δίχτυα και μένουν παγιδευμένες για ώρες με αποτέλεσμα να πεθαίνουν, πολλές φορές βλέπουμε και τραύματα στα σώματα τους.” Αυτό όμως όπως τονίζει, είναι μόνο μια υπόθεση καθώς βέβαιη απάντηση μπορεί να δώσει μόνο νεκροψία από κτηνίατρο η οποία πρέπει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα από το θάνατο τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες για την ανεύρεση των χελώνων έχει ενημερωθεί το λιμενικό το οποίο και πρόκειται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση τους από τις παραλίες.
ΠΗΓΗ: alexpoli.gr


ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα