Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θερμό επεισόδιο στην υπηρεσία ασύλου Αλεξανδρούπολης – Γυναίκα απέβαλε και ένα αγόρι λιποθύμησε

Κοινοποίηση

Μια έγκυος γυναίκα απέβαλε μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε στο χώρο της υπηρεσίας ασύλου στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη το βράδυ. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αλλά ήταν ήδη αργά. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του alexpoli.gr, η κατάσταση της κοπέλας προκάλεσε την συγκίνηση γιατρού του Νοσοκομείου, που πήρε την γυναίκα με τον σύζυγο της για φιλοξενία στο σπίτι του.
Στο μεταξύ την Παρασκευή  το πρωί μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν η κατάσταση στην Υπηρεσία Ασύλου της Αλεξανδρούπολης βγήκε εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μόλις άνοιξαν τα γραφεία της υπηρεσίας οι πρόσφυγες αγανακτισμένοι από την αναμονή πολλών ημερών στο δρόμο προσπάθησαν να μπουν μαζικά στο κτίριο ενώ υπήρξε διαπληκτισμός με το προσωπικό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Το απόγευμα, ένα νεαρό αγόρι επίσης λιποθύμησε, από εξάντληση όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες.
Σύμφωνα με το alexpoli.gr, η κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί, καθώς εδώ και καιρό αυξάνεται η ροή προσφύγων προς την τοπική υπηρεσία, η οποία δεν έχει οργανωθεί ώστε να δίνει σειρά προτεραιότητας στους πρόσφυγες. Λειτουργεί δηλαδή με τον πρωτόγονο τρόπο… “όποιος προλάβει”. Η μέθοδος αυτή προφανώς δεν τιμά ούτε την υπηρεσία ούτε τις τοπικές αρχές ούτε την χώρα γενικότερα.
Από την άλλη, τοπικοί φορείς αναρωτιούνται γιατί στέλνονται αυτοί οι άνθρωποι εδώ και αναγκάζονται να περιμένουν στο δρόμο με μικρά παιδιά επί μέρες. Υποτίθεται ότι η συμφωνία που υπέγραψε η Ε.Ε με την Τουρκία, προέβλεπε να έρθουν στην Ελλάδα χιλιάδες υπάλληλοι από την Ευρώπη που θα βοηθούσαν να γίνονται οι διαδικασίες αυτές (αιτήσεις ασύλου κτλ) γρήγορα.
Αντί να έρθουν οι υπάλληλοι από την Ευρώπη στα κέντρα φιλοξενίας, έρχονται οι πρόσφυγες από τα κέντρα φιλοξενίας στην Αλεξανδρούπολη. 
Πρόκειται για μια κατάσταση που διχάζει την τοπική κοινωνία καθώς από τη μια δεν υπάρχουν δομές στην περιοχή για την φιλοξενία τους και δεν επιθυμεί να εμπλακεί η τοπική αυτοδιοίκηση σε κάτι τέτοιο, ενώ από την άλλη ομάδες που προσπαθούν να βοηθήσουν ανθρωπιστικά τους πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες υποχρεώνονται να βιώνουν στην περιοχή οι άνθρωποι αυτοί.
Για το ζήτημα αυτό επίσης δεν έχει υπάρξει κανένα ενδιαφέρον ως τώρα από τους κυβερνητικούς βουλευτές του Έβρου που υποτίθεται ότι έχουν αριστερές ανθρωπιστικές ευαισθησίες. Εντύπωση ακόμα προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο Έβρος και η Θράκη γενικότερα εξαιρέθηκαν από την αρχή από τη διαδικασία δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας, λειτουργεί αυτή η υπηρεσία σε μια περιοχή όπου δεν θα έρχονταν πρόσφυγες. 
Εύλογα αναρωτιούνται πολλοί γιατί δεν μεταφέρεται η συγκεκριμένη υπηρεσία στην Καβάλα ή στη Δράμα όπου υπάρχουν έτοιμες υποδομές για να μπορούν για λίγες μέρες να μείνουν οι πρόσφυγες μέχρι να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις τους.
Για ακόμα μια φορά βέβαια οι πολίτες διχάζονται για ένα πρόβλημα που ούτε δημιούργησαν ούτε μεγέθυναν οι ίδιοι. Για ένα πρόβλημα που δημιούργησε η Δύση σε μια ξένη χώρα και στη συνέχεια υποχρέωσε χώρες όπως η Ελλάδα, να υποστούν τις συνέπειες του προβλήματος αυτού, με συμφωνίες που είναι καλές για να κάνει tweets ο πρωθυπουργός, για να παριστάνουν τους ανθρωπιστές διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες και για να φύγει η καυτή πατάτα από τα χέρια των “φίλων” μας Ευρωπαίων. 
alexpoli.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα