Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κομοτηνή: Την ολιγωρία της κυβέρνησης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην «ΕΝΚΛΩ»

Κοινοποίηση

Ανακοίνωση με την οποία ζητά να μάθει γιατί δεν έχει συσταθεί η ομάδα εργασίας, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση από τον περασμένο Δεκέμβριο, για την αξιολόγηση και εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου επαναλειτουργίας της ΕΝ ΚΛΩ, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. 
Υπενθυμίζεται πως η Κυβέρνηση μέσω του παράλληλου προγράμματος, είχε νομοθετήσει την παύση πλειστηριασμών της πτωχευτικής περιουσίας της ΕΝΚΛΩ έως την 30/6/2016. «Μπορεί να μας ενημερώσει η Γ. Γραμματεία Βιομηχανίας γιατί δεν έχει συσταθεί ακόμη αυτή η Ομάδα εργασίας; Τι περιμένει; Να φτάσουμε την 30/6/2016 και να ξαναρχίσουν οι πλειστηριασμοί πτωχευτικής περιουσίας σε τιμές εκποίησης και με υποψήφιους αγοραστές κάποιους από τον εγχώριο ανταγωνισμό; 
Απέναντι στις τεκμηριωμένες νομικά και τεχνικά προτάσεις των εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ εδώ και ένα χρόνο, η Γ. Γραμματεία Βιομηχανίας μας λέει ‘καλές οι προτάσεις σας αλλά υπάρχουν αντίρροπες δυνάμεις που μας εμποδίζουν’. 
Ποιες είναι αυτές και ποιος εμποδίζει το Δημόσιο να εξασφαλίσει ,μέσω της επαναλειτουργίας ,περιουσία ονομαστικής αξίας άνω των 35 εκ €, σε αντίθεση με το μηδέν που έχει εισπράξει έως τώρα; Τελικά μπορεί το Υπ. Βιομηχανίας να αισθάνεται ότι δεν έχει καμία πίεση για την άμεση εξασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, οι Τράπεζες να μην νοιάζονται για τα 190 εκ € που ούτως ή άλλως τα έχουν διαγράψει, αλλά 1500 και πλέον εργαζόμενοι δεν πρόκειται να παραιτηθούν ποτέ από 36 εκ € απαίτηση και την οριστική απώλεια της ελπίδας για να ξανά-εργαστούν στο τόπο τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΝ ΚΛΩ. 
Υπενθυμίζεται και πάλι πως το σχέδιο επανεκκίνησης περιελάμβανε την επαναλειτουργία των δύο εργοστασίων της Κομοτηνής-Κλωστήρια Μαρώνειας-Κομοτηνής και ένα της Νάουσας, βάσει των κανόνων της Κοινωνικής Οικονομίας, με άμεσο στόχο γύρω στα 350 άτομα να επαναπροσλαμβάνονται και μακροπρόθεσμα να επαναπροσλαμβάνονται 700 άτομα. 
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα