Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Δουλεύοντας για την ελληνομάθεια και την συνύπαρξη

Κοινοποίηση

Η Οσμάν Ογλού Σεβάλ είναι ψυχολόγος και μέλος του κυττάρου συντονισμού της δράσης ΔΕΝ. Το κύτταρο αποτελείται από τρία άτομα, την Χριστίνα Τσιμούδη, τον Μάκη Σπυριδόπουλο κι εκείνη, υπό την επίβλεψη της κας Βασιλείου. Το τελευταίο εξάμηνο εργάστηκαν σε τρεις δράσεις: Μια με τα χωριά SOS, μια δεύτερη με το ΑΠΘ και τα παιδιά των Λυκείων και η τρίτη η συνεργασία με τρία σχολεία , 1ο Δ.Σ. 1ο Μειονοτικό και το 14ο Δ.Σ.
«Θελήσαμε περισσότερο να αναδείξουμε τη δράση μας για να μπορέσουμε, εφόσον προκηρυχθεί εκ νέου η δράση, να προσεγγίσουμε νέους φορείς. Ο κόσμος γνωρίζει καλά τα ΚΕΣΠΕΜ, ώρα να γνωστοποιηθεί περισσότερο η δική μας δράση, η δράση των ΔΕΝ» δηλώνει η Οσμάν Ογλού Σεβάλ.
Η ελληνομάθεια στο επίκεντρο, αλλά και οι δημιουργικές δραστηριότητες μικρών και μεγάλων, όλους αυτούς τους τελευταίους έξι μήνες της παράτασης του προγράμματος. Γονείς και μαθητές, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δούλεψαν από κοινού υπό τις οδηγίες των εμψυχωτών και των συμβούλων κι απέδειξαν ότι συνυπάρχουν με κάποιο τρόπο.
«Οι γονείς έρχονται, δείχνουν ενδιαφέρον, προσπαθούν να μάθουν, να επωφεληθούν και να σταθούν καλύτερα οι ίδιοι στην κοινωνική τους ζωή» δηλώνει η κα Οσμάν Ογλού Σεβάλ για την ανταπόκριση των γονιών στις δράσεις του προγράμματος με την ελπίδα ότι πολύ σύντομα το πρόγραμμα θα τρέξει εκ νέου.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα