Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

900.000 ευρώ καλούνται να επιστρέψουν 100 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων στον Έβρο

Κοινοποίηση

Το ποσό των 900.000 ευρώ, θα κληθούν να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα, περίπου 100 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων στον Έβρο.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Παντελίδης, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, διαπιστώθηκε ότι από το προηγούμενο έτος έως σήμερα το προαναφερθέν ποσό εισπράχθηκε υπό τη μορφή του προνοιακού επιδόματος παρά το γεγονός ότι δεν υφίστανται πλέον τα κριτήρια καταβολής του, όπως είχαν αξιολογηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές κατά τα παρελθόντα έτη, καθώς οι δικαιούχοι δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις μεταβολές που είχαν συντελεστεί (χηρεία, ταυτόχρονη καταβολή επιδόματος και από έτερο φορέα όπως ο ΟΓΑ κ.α.).
«Ήδη τον προηγούμενο μήνα προχωρήσαμε στις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία ενέργειες (δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, μεταφορά οφειλής στην εφορία) προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το ποσό των 700.000 εκ των 900.000 ευρώ, το οποίο είναι ληξιπρόθεσμο, θα επιστραφεί στο δημόσιο».
Τέλος ο κ. Παντελίδης σημείωσε ότι ενημερώνονται συνεχώς οι αποδέκτες- παραλήπτες των αχρεωστήτως εισπραχθέντων παροχών για την υποχρεωτική απόδοσή τους στο δημόσιο, με την πλειονότητα αυτών να δηλώνει οικονομική αδυναμία για την κάλυψη της οφειλής.
Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Πρόνοιας των δήμων έχει στην αρμοδιότητά της την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους, όχι όμως και την ευθύνη αξιολόγησης των δικαιούχων, τα δικαιολογητικά των οποίων εξετάζονται από ειδικές επιτροπές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα