Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άσχημα νέα για την τσέπη μας – Φωτιά οι τιμές της βενζίνης

Κοινοποίηση

Μπορεί οι επενδυτές να χαίρονται με τα νέα της αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, οι καταναλωτές όμως ετοιμάζονται για νέες ανατιμήσεις.
Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφηκαν σήμερα κοντά στο υψηλότερο επίπεδο τιμών για το 2016. Η υπερπροσφορά του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές φαίνεται να συγκρατείται και έτσι οι τιμές άρχισαν να κινούνται προς τα πάνω.
Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 49,31 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 3 σεντς από την τελευταία συνεδρίαση. Οι τιμές του αμερικανικού αργού παρέμειναν σταθερές στα 48,31 δολ το βαρέλι.
Οι προβλέψεις μάλιστα λένε ότι το πετρέλαιο θα φτάσεις στα 50 δολάρια νωρίτερα από το αναμενόμενο και έτσι μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένονται τιμές λιανικής που θα θυμίζουν περασμένα ακριβά καλοκαίρια.
Σε συνδυασμό μάλιστα με την αύξηση που προβλέπεται στον ειδικό φόρο κατανάλωσης πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για τιμές κοντά στο 1,10 για το πετρέλαιο κίνησης και πάνω από το 1,45 για την απλή αμόλυβδη βενζίνη στην Αττική.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα