Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΕΚΑΣ: `Καταργείται και το ξαναβλέπουμε από το 2018` λέει ο Κατρούγκαλος!

Κοινοποίηση

“Υπερήφανος” για το νέο ασφαλιστικό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνισε πως μία μικρότερη αυνταξιοδοτική πίτα, η κυβέρνηση κατάφερε να την μοιράσει δικαιότερα.
Στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα, του skai, μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, που προβλήθηκε σήμερα, Σάββατο 14 Μαϊου, ο υπουργός του οποίου την υπογραφή φέρει το νέο ασφαλιστικό, μίλησε για την επόμενη μέρα μετά την ψήφισή του.
“Επιβαρύνονται αυτοί που έχουν περισσότερα”, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υπουργός και επανέλαβε ότι δεν θα “ψαλιδιστούν” οι κύριες συντάξεις, χαρακτηρίζοντας για μία ακόμη φορά δίκαιο για όλους το νέο νομοσχέδιο.
Σε ερώτηση μάλιστα για το αν… κοιμόταν ήσυχος τα βράδια που έπρεπε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το νέο ασφαλιστικό. ο υπουργός Εργασίας απάντησε: “Πέτυχα το μεγαλύτερο στοίχημα που είχα, ένα δίκαιο σύστημα”.
Αναφερόμενος στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, υπογράμμισε πως θα είναι κλιμακωτή και ότι θα συζητηθεί ξανά από το 2018. “Το 2018 θα δοθεί ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που χάθηκε από το ΕΚΑΣ”, απάντησε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως τότε θα επανυπολογιστούν όλες οι συντάξεις, ούτως ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Σχετικά με τις μειώσεις στα εφάπαξ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διορθώνει τις ελλείψεις την προηγούμενης κυβέρνησης. “Φροντίζουμε κανείς να μην πάρει λιγότερα από τις δίκαιες περικοπές. Κάνουμε δίκαιες περικοπές”, τόνισε συγκεκριμένα.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα