Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνω από 200 δημοσιογράφοι υπογράφουν κατά της απεργίας στα ΜΜΕ

Κοινοποίηση

Τη βαθιά τους ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στα ΜΜΕ αλλά και στο δημοσιογραφικό συνδικαλισμό εκφράζουν με παρέμβαση τους δημοσιογράφοι από όλο το φάσμα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου με ένα «πρώτο κύμα» άνω των 200 υπογραφών.
Με αφορμή τις ατελέσφορες απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ διαπιστώνουν σε κείμενό του την ανάγκη για αναγέννηση και ουσιαστική επανίδρυση του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού του μέσα από «συντακτικού τύπου» διαδικασίες, οι οποίες θα οδηγήσουν σε νέο Καταστατικό, νέους Κώδικες Δεοντολογίας, κατάργηση των Πειθαρχικών και όλων των αρχαϊκών δομών.
Επισημαίνουν ακόμα το επικίνδυνο αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί τους δημοσιογράφους η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αλλά και η στάση άρνησης σε κάθε αλλαγή όταν καταρρέουν τα πάντα που εκφράζουν οι απαξιωμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.Επισημαίνουν την ανάγκη για μια εναλλακτική πρόταση που να οδηγεί σε ένα απλό, διαφανές και υγιές σύστημα, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, την ομαλή και ήπια μετάβαση.
Η παρέμβαση αυτή που δημοσιοποιείται σήμερα είναι ανοικτή για συνυπογραφή από όσους δημοσιογράφους, μέλη και μη των ενώσεων,συμφωνούν με μια νέα αρχή στο δημοσιογραφικό συνδικαλισμό.
Το κείμενο, οι υπογραφές, η συνέχιση της συλλογής και της συζήτησης, βρίσκονται στη σελίδα του Facebook: https://www.facebook.com/anicttamme/
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα