Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Ξάνθη – Ιστορική άνοδος στην Γ’ Εθνική για τον Ορφέα (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Παιχνίδι που θα θυμούνται για πολύ καιρό άπαντες σε Ορφέα Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών, όχι τόσο για το αποτέλεσμα η για το θέαμα του αγώνα όσο για το μεγάλο κέρδος που είχαν και οι δύο και τα έξαλλα πανηγύρια με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης που βρίσκεται τους πρωταθλητές Ξάνθης και Θράκης στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα στο ThrakiSports.gr
Το φιλμ του αγώνα 
Το παιχνίδι που διεξήχθη κάτω απο δυνατό ήλιο και παρουσία περίπου 800 φίλων του ποδοσφαίρου, ανάμεσα τους και περίπου 100 απο την Κομοτηνή, στο γήπεδο του ΑΟΞ στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν φουριόζοι και μόλις στο 5′ να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή των Προσκυνητών ο Χίντ Ιμέρ ήταν αυτός που έκανε το τελευταίο σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Βλαδιμιρίδη για το 1-0. 
Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν σχετικά άμεση και στο 14′ μετά απο εκτέλεση φάουλ του Τσέκου η μπάλα κόντραρε στο τείχος με τους αμυντικούς του Ορφέα να μην διώχνουν καλά και τον Βάσκο που καιροφυλακτούσε εντός περιοχής με σουτ να φέρνει το ματς στα ίσια για το 1-1. Μετά το γρήγορο και δυνατό ξεκίνημα και απο τις δύο ομάδες όσο πλησίαζε το φινάλε του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεφτε, με τις δύο ομάδες περισσότερο να έχουν επιθετικές εκλάμψεις χωρίς όμως καμία να δημιουργεί την μεγάλη φάση.




Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή στο πρώτο 15λεπτο περίπου με τους παίκτες της Δόξας να τους περιμένουν υπομονετικά στο δικό τους μισό και να καταφέρουν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους με την συμπλήρωση 74′ λεπτών αγώνα, όταν μετά απο εξαιρετική κάθετη του  Κλής ο Βάσκος βγήκε μόνος απέναντι στον Κισά Ομέρ και με ψύχραιμο πλασέ θα τον νικήσει για το 1-2 και το προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά την παγωμάρα του γκολ οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Μουμίνογλου Τουγιάλ και Χίντ Ιμέρ χωρίς όμως να μπορούν να παραβιάσουν την εστία του Βλαδιμιρίδη, ενώ και η Δόξα ήταν απειλητική στην κόντρα επίθεση.
Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης απο τον Φώτη Φωτιάδη της ΕΠΣ Καστοριάς, και για την ακρίβεια ένα λεπτό πριν μόλις πληροφορήθηκαν το τελικό σκορ στην Καβάλα(θυμηθείτε ΕΔΩ), οι φίλαθλοι και οι παίκτες των δύο ομάδων ξέσπασαν σε έξαλα πανηγύρια καθώς με αυτό το αποτέλεσμα έπαιρναν και οι δύο το εισιτήριο για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, γράφοντας αμφότεροι για ξεχωριστούς λόγους ιστορία. Βοηθοί του Φωτιάδη ήταν οι Δημήτρης Γκαϊταντζής και Χρήστος Κρυωνάς της ΕΠΣ Σερρών

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μ. Μπογιατζίδης): Κισα Ομέρ, Τζαμπάζ Χακή(83′ Χαραλαμπίδης), Καρά Αλή, Παπαδιώτης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β.(46′ Λαζαρίδης, 75′ Μυγγιδης), Μόσχος Ν., Χίντ Ιμέρ, Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου
ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ(Γ. Κλειτσιώτης): Βλαδιμιρίδης, Σιδηρόπουλος, Μόσχος, Ζουπιάδης, Κίτσος, Σταμάτης, Φαρασόπουλος(81′ Γεμενετζής), Τσέκος(86′ Κουβέρης), Βάσκος, Κλής, Βιόπουλος.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα