Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δεν έκανε Ανάσταση η αγορά της Ξάνθης το Πάσχα – Μικρές προσδοκίες για τις εκπτώσεις

Κοινοποίηση

‘Κάθε φέτος και χειρότερα’ ήταν τα πρώτα λόγια του πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Μίμη Μίλκογλου, όταν του ζητήθηκε από την ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου να προβεί σε μια πρώτη, πρόχειρη, εκτίμηση για την κίνηση στην αγορά της Ξάνθης κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα.
Ο κ. Μίλκογλου εκτιμά ότι σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο υπήρξε μια πτώση τουλάχιστον κατά 20% με 30% αν και αναμένονται επίσημα στοιχεία τις επόμενες ημέρες. Κατά γενική ομολογία όμως του εμπορικού κόσμου της Ξάνθης η φετινή κίνηση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη και με δεδομένο ότι μισθοί και συντάξεις για τον τρέχοντα μήνα καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και ήδη ένα μέρος δαπανήθηκε για το Πασχαλινό τραπέζι, οι προσδοκίες ενόψει ενδιάμεσων εκπτώσεων –που ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Μαΐου- είναι μάλλον μικρές:’ Εκτιμούμε ότι θα ωφεληθούν κάποιοι καταναλωτές που ενδεχομένως έχουν κάνει επιλογές αγοράς και αναμένουν χαμηλότερες τιμές’, επισημαίνει.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης για μια ακόμη φορά τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια ο κλάδος βρίσκεται διαρκώς σε εκπτωτική περίοδο – είτε οι τακτικές, είτε οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ακόμη και οι προσφορές- αλλά έχει αποδειχθεί ότι ούτε οι εκπτώσεις ούτε οι προσφορές αποτελούν εργαλεία αποτελεσματικά για την αύξηση της κίνησης άρα και του τζίρου:’ όταν το εισόδημα του καταναλωτή είναι περιορισμένο και οι υποχρεώσεις του διαρκώς αυξανόμενες, η κίνηση στην αγορά δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί. Αποδείχθηκε και με την αποτυχία του μέτρου του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Αν δεν υπάρχει χρήμα, ρευστό ή πλαστικό, η αγορά δεν κινείται’, υπογραμμίζει.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα