Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στην Σαμοθράκη

Κοινοποίηση

Ο Δήμος Σαμοθράκης συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία 
Στη σχετική δράση συμμετέχουν 17 νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι, μεταξύ αυτών και ο δήμος Σαμοθράκης.  
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δήλωσε ότι: « Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα,  εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη». 

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Α. Βίτσας, δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα “Οι δυσπρόσιτες περιοχές όπως η Σαμοθράκη έχουν ανάγκη να εντάσσονται σε πρωτοβουλίες προληπτικής ιατρικής και γι αυτό το λόγο υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα με την πολύ καλή συνεργασία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ο οποίος στην περίπτωση μας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμπράκτως”.
Η κινητή μονάδα η οποία και θα πραγματοποιήσει το Μαστογραφικό έλεγχο θα βρίσκεται στο δήμο μας στις 11& 12 Μαΐου 2016.
Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να επικοινωνούν καθημερινά 09.00-13.00 στα παρακάτω τηλέφωνα 2551350700  προκειμένου να κλείνουν ραντεβού  
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο 
Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Να σημειωθεί ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα