Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έκρυβε 5 μετανάστες σε Ι.Χ. – Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή και τροχαίο στον Έβρο

Κοινοποίηση

Συνελήφθη την Παρασκευή (20-5-2016) το βράδυ, σε αγροτική περιοχή του Προβατώνα Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.  
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, την Παρασκευή τις βραδινές ώρες, στο 33ο χλμ της Εθνικής Οδού Αρδανίου – Ορμενίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 35χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς. 
Λίγο πιο κάτω, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε τσιμεντένιο φρεάτιο, ενώ στη συνέχεια ο δράστης το εγκατέλειψε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.      
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. 
Από την εκτροπή του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά ο 35χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, για παροχή πρώτων βοηθειών.  
Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 35χρονο περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.  
Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.   
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα