Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένας αλεξιπτωτιστής ιερέας στην Κομοτηνή

Κοινοποίηση

«Οι κάτοικοι μετέφεραν την εικόνα του Αγίου Αθανασίου στην εκκλησία του χωριού κι αυτή επέστρεφε στο παρεκκλήσι, όπου κάθε χρόνο στις δύο Μαΐου τιμάται η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου» δηλώνει ο νέος ιερέας του οικισμού της Σάλπης, ο πατέρας Χρυσοβαλάντης συγκινημένος κι εκείνος από την παλιά ιστορία που σχετίζεται με το μικρό παρεκκλήσι. 
Παράλληλα, αποκαλύπτει τα σχέδια του για τον εξωραϊσμό του γύρω χώρου, αλλά και την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο παρεκκλήσι ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τους πιστούς, καθώς το ενδιαφέρον τους είναι μεγάλο για την τέλεση γάμων και βαπτίσεων εκεί, στο ταπεινό, ιερό χώρο.
Ο πατέρας Χρυσοβαλάντης έζησε φέτος για πρώτη φορά ως ιερέας τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου. Με δάκρυα στα μάτια μιλά για τα συναισθήματα που τον κατέκλυσαν. Έχοντας το παράδειγμά του Σεβασμιώτατου και πνευματικού του πατέρα, του κ.Παντελεήμονα νωπό ακόμη στη μνήμη του πορεύτηκε το φετινό Άγιο Πάσχα.
Πριν βρεθεί στους κόλπους της Εκκλησίας ήταν στο Στρατό, αλεξιπτωτιστής με «πολλές ώρες περπατήματος», όπως χαρακτηριστικά λέει, «ξεκινήσαμε από τον Βόρειο Έβρο και φτάσαμε μέχρι την Καστοριά διασχίζοντας τα βουνά» δηλώνει ο πατέρας Χρυσοβαλάντης μην μετανιώνοντας στιγμή για την επιλογή του να ακολουθήσει το δρόμο της ιεροσύνης. «Αν θέλατε να μου πείτε ποιο είναι ποιο δύσκολο, η ιεροσύνη ή ο στρατός; θα σας έλεγα η ιεροσύνη καταλαβαίνοντας τα λόγια του Γέροντα μου όταν με χειροτόνησε μου ευχήθηκε «να χάσεις τον ύπνο σου» από την έγνοια για το ποίμνιο μου» δηλώνει τώρα επιστρατεύοντας τις αντοχές του αλεξιπτωτιστή και την πίστη του για να αντέξει τον ανηφορικό δρόμο της Ιεροσύνης.
ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα