Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένας στους δέκα “ξεπετάει” το σeξ, για να μιλήσει στο κινητό!

Κοινοποίηση

Σε όλες τις πτυχές της ζωής μας έχει εισβάλει το κινητό τηλέφωνο, ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα. Νέα αμερικανική μελέτη επιβεβαιώνει πως ένας στους στους δέκα χρησιμοποιεί τη συσκευή του την ώρα που κάνει σεξ.
Ως αποτέλεσμα, η λατρεία πολλών ανθρώπων για τα κινητά, τα iPads και άλλα gadgets καταστρέφουν την σεξουαλική τους ζωή, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.
H έρευνα, που διεξήχθη σε 221 φοιτητές, έδειξε ότι, ένας στους δέκα παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί τα κινητά τους στην διάρκεια του σεξ. Ωστόσο, η μελέτη δεν αποκάλυψε τι ακριβώς κάνουν με το κινητό τους όταν σταματούν τα χάδια και τα φιλιά.
Τα «ανάρμοστα» μέρη στα οποία οι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό, δεν είναι μόνο το κρεβάτι αλλά οι κοινωνικές εκδηλώσεις , σύμφωνα με το 95% των ερωτηθέντων. Επιπλέον, επτά στους δέκα δηλώνουν ότι ελέγχουν τους κινητό τους στη διάρκεια της δουλειάς.
Ένας από τους “αρχιτέκτονες” της έρευνας, ο Κοσταντάν Κουσλέβ, δήλωσε : “Πριν από δέκα χρόνια , ο Στιβ Τζομπς είχε υποσχεθεί στους πολίτες ότι τα κινητά θα αλλάξουν τα πάντα . Και με το Ιντερνέτ στην τσέπη μας, οι πολίτες σήμερα βομβαρδίζονται με γραπτά μηνύματα όπου κι αν πάνε. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε πώς αυτή η ροή πληροφοριών επηρεάζει το μυαλό μας”.
Η ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ορισμένα άτομα εμφάνισαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά του συνδρόμου της ελλειμματικής προσοχής και δυσκολία στη συγκέντρωση.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κινητά προκαλούν σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής. Απλά δείχνουν πως η συνεχής ψηφιακή ροή πληροφοριών μπορεί να αυξήσει το έλλειμμα προσοχής», επισημαίνει ο Κουσλέβ.
Παρόμοια είναι τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο .
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ντάρχαμ έκαναν συνεντεύξεις σε ζευγάρια από την Βρετανία και διαπίστωσαν ότι, η σύγχρονη τεχνολογία έχει συνέπειες στη σχέση τους. Το σχεδόν 40% δήλωσαν ότι καθυστερούν το σεξ για να κάνουν ένα τηλέφωνο,
Η έρευνα που είχε δημοσιευτεί στα μέσα Μαρτίου έδειξε ότι, σχεδόν το 40% καθυστερούσε το σεξ για για κάνει ένα τηλέφωνο, να στείλει ένα SMS, να σερφάρει στο Ιντερνέτ, ενώ ένας στους τρεις παραδέχτηκαν πως απαντούν στο τηλέφωνό τους στη διάρκεια του σεξ. Πολλοί, εξάλλου, είπαν ότι “ξεμπερδεύουν γρήγορα” με το σεξ, για να απαντήσουν σε μηνύματα.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα