Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρούπολης έπαιξαν “κυνήγι θησαυρού”

Κοινοποίηση


Εκπαιδευτικό παιχνίδι σε παλιά ιστορικά κτήρια της Σταυρούπολης
Μέσα στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα του πολιτιστικού προγράμματος «Τα Νεστοχώρια της Ξάνθης», ο Σύλλογος των Καθηγητών του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρούπολης διοργάνωσε «κυνήγι θησαυρού» στην κωμόπολη της Σταυρούπολης το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου. 
Οι έξι ομάδες των μαθητών αναζήτησαν σημαντικά κτήρια για την ιστορία της Σταυρούπολης, όπως το παλιό Μονοπώλιο, το Ειρηνοδικείο, το παλιό Γυμνάσιο, την Εφορεία Καπνού, το ξωκλήσι του αγίου Αθανασίου, τον παλιό κινηματογράφο, το Προσκοπείο. Παράλληλα, καθώς οδηγούνταν από το ένα στοιχείο στο άλλο, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις με μορφή κουίζ ή ακροστιχίδων που είχαν σχέση με την ιστορία όλων των χωριών της περιοχής. 
Για να μπορέσουν να εντοπίσουν τα στοιχεία που ζητούνταν κάθε φορά, είχαν τη δυνατότητα να ρωτήσουν κατοίκους της περιοχής ή και θαμώνες των καφενείων της κεντρικής πλατείας, αλλά και να συμβουλευτούν το βιβλίο του κ. Κοντογιαννίδη με τίτλο «Τα Νεστοχώρια της Ξάνθης». 
Το παιχνίδι ήταν διασκεδαστικό και επιμορφωτικό και η νικητήρια ομάδα βραβεύτηκε με USB που περιλάμβανε φωτογραφίες από τις δράσεις του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Τα USB ήταν προσφορά του καταστήματος Public. 
Η διευθύντρια του γυμνασίου κ. Παρθένα Καρατζόγλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Κώστα Σαρόγλου για τις πληροφορίες που παρείχε και τη γενικότερη συνδρομή του στη διοργάνωση του παιχνιδιού.
ΠΗΓΗ: ΕΜΠΡΟΣ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα