Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στο «Δώδεκα» για να γίνει πράξη ο δωδεκάμηνος τουρισμός

Κοινοποίηση

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία της ομοσπονδίας FedHΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων), «Δώδεκα», (http://www.dodekatravel.com/ & http://grecorama.com/), συνεργάζεται μαζί της για το συνεχή εμπλουτισμό και την ανανέωση των πληροφοριών που την αφορούν. Είναι μία δυναμική πρόταση που έχει στόχο αφ’ ενός τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και αφ’ ετέρου την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Παράλληλα συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία ΠΑΜΘ και FedΗΑΤΤΑ ώστε, συνδυασμός προορισμών με θεματικό αντικείμενο, να ενταχθούν στα προγράμματα μελών του HATTA και με κοινές δράσεις να υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας και ενημέρωσης, προς τοπικά γραφεία τουρισμού,  για να ασχοληθούν πιο δυναμικά με το κομμάτι του εισερχόμενου τουρισμού.  

Ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης επισημαίνει: «Στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλη περιοχή, προσφέρονται οι φυσικοί πόροι, τα πολιτιστικά μνημεία, οι παραδόσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δυνατότητες για νέα θεματικά προϊόντα. Συστηματικά δημιουργήσαμε την αποθήκη τουριστικού υλικού που αποτελεί τη βάση για τις δράσεις προβολής, εκπονήσαμε το στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό και τον ακολουθούμε, χρηματοδοτούμε υποδομές, αναδεικνύουμε δομές που μας ενώνουν και είναι αναγνωρίσιμα στο εξωτερικό, όπως η VIA EGNATIA και οι πολύπλευρες δράσεις γύρω από αυτή. Χτίζουμε τις συνέργειες που χρειάζονται ενδοπεριφερειακά. Πιστεύουμε στον τόπο μας.

Ο Τουριστικός πράκτορας αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της προσέλκυσης επισκεπτών, την ικανοποίηση τους, την πρακτική αξιοποίηση των δράσεων προβολής που κάνουμε και των φυσικών πλεονεκτημάτων μας. 

Η Περιφέρεια, στηρίζει προσπάθειες ώστε να υπάρξουν  τουριστικά γραφεία που θα ασχοληθούν με τον εισερχόμενο τουρισμό, σε επαρκή αριθμό στο ηπειρωτικό τμήμα, τη Σαμοθράκη και μαζί με το νησί της Θάσου, όπου λειτουργούν σε ικανοποιητικό αριθμό, να υπάρξει το απαιτούμενο δυναμικό που θα αποτελέσει τον ενδιάμεσο κρίκο και θα επωφεληθεί των δράσεων προβολής και ανάδειξης τουριστικών πόρων κάνοντας το ιδεατό πράξη. Για αυτό σε κοινές δράσεις με το FedHATTA θα συνδράμουμε ώστε ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό και επαγγελματίες να ασχοληθούν στοχευμένα και συστηματικά με τον εισερχόμενο τουρισμό».
Ο Πρόεδρος του FedΗΑΤΤΑ  κ.Λύσανδρος Τσιλίδης σχετικά με τη νέα συνεργασία αναφέρει:
«Η Ομοσπονδία FedHATTA, απάντησε στην κρίση με ένα πρόγραμμα που προωθεί την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, το «Δώδεκα». Με το «Δώδεκα» κάνουμε πράξη τον δωδεκάμηνο ελληνικό τουρισμό.

Το «Δώδεκα» περιλαμβάνει δώδεκα θεματικούς τομείς καθώς και την προβολή λιγότερο γνωστών τουριστικών προορισμών – Περιφερειών. 

Στην προσπάθειά μας αυτή χαιρετίζουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και με χαρά εντάξαμε το πληροφοριακό υλικό στο «Δώδεκα», ώστε οι ταξιδιώτες όλου του κόσμου να ενημερωθούν για τον ενδιαφέροντα αυτό προορισμό, και να τον προτιμήσουν στις επιλογές τους. Εμείς γνωρίζουμε ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπορεί να προσφέρει εμπειρίες ζωής στους επισκέπτες της Ελλάδας και τώρα μπορούμε να το επικοινωνήσουμε παντού!

Πέραν αυτού, σκοπός της FedHATTA και του «Δώδεκα» είναι η εκπαίδευση των τουριστικών γραφείων – μελών μας ώστε να απασχοληθούν περισσότερο στοχευμένα με τον εισερχόμενο τουρισμό. Με τον τρόπο αυτό θα αναδείξουν την περιοχή τους, ενώ θα αυξήσουν την παραγωγική τους δύναμη. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που δέχεται περί τα 26 εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο και επομένως αποτελεί δύναμη στον εισερχόμενο τουρισμό. Με αυτό το σκεπτικό, σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε σεμινάρια και workshop και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα