Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κινδυνεύει με πτώση το τοξωτό γεφύρι της Θράκης στη Ροδόπη;

Κοινοποίηση

ΣΟΣ εκπέμπει η Μεσαιωνική Γέφυρα στο Δήμο Ιάσμου για παρεμβάσεις στη βασική μεγάλη τοξωτή καμάρα, καθώς έχει παρατηρηθεί μεγάλη διάβρωση και υπάρχει κίνδυνος πτώσης της Ιστορικής γέφυρας, αν προχωρήσει η διάβρωση από τις συνεχείς βροχές.
Την επισήμανση αυτή έκανε ο παλαιότερος πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κωνσταντίνος Σαραντάκος, ο οποίος γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή το ανάγλυφο της Ροδόπης, αλλά και όλα τα Ιστορικά Μνημεία της.
«Απευθύνθηκα στην αρμόδια Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θράκης να τους μεταφέρω την εικόνα αλλά και τη διάθεση του Συλλόγου μας να κάνουμε τις απαραίτητες εργασίες, για να μην κινδυνεύσει με πτώση η γέφυρα και τότε το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς χρειάζεται επικάλυψη με τσιμεντοκονίαμα, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού από την Βυζαντινή Εφορεία…Αυτό που μου απάντησαν είναι πως, υπάρχει θέμα κόστους και προσωπικού… Εύχομαι να μην δούμε την πτώση της γέφυρας, που είναι ιστορική διαχρονική απόδειξη του Ελληνισμού στη Θράκη, όπως αυτής στην Πλάκας της Ηπείρου», δήλωσε από το ραδιοθάλαμο της ΕΡΑ Κομοτηνής ο κ. Σαραντάκος.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 


ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα