Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στην Θράκη ο Λουράντος: “Από τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ θα κερδίζουν μόνο οι εταιρίες”

Κοινοποίηση

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, στο πλαίσιο του φαρμακευτικού συνεδρίου που διοργάνωσαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι ΑΜΘ με την ευθύνη του φαρμακευτικού συλλόγου Ροδόπης.
“Το συνέδριο γίνεται κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες για τους φαρμακοποιούς” είπε ο κ Λουράντος “σε μια περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα. Γι αυτό σήμερα περισσότερο από ποτέ η συλλογικότητα πρέπει να διέπει όλους τους Έλληνες πολύ δε περισσότερο τους φαρμακοποιούς.
Τα φαρμακεία πλήττονται συνεχώς, ο κλάδος είναι γεμάτος προβλήματα” πρόσθεσε ο κ Λουράντος “δυο όμως είναι τα πιο σημαντικά.”
“Το ένα είναι ότι φεύγουν γενικής διάθεσης φάρμακα από το φαρμακείο και μπορούν πλέον να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ , “ λένε, για να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση οι καταναλωτές, ” “μόνο που τα προϊόντα αυτά δεν είναι καταναλωτικά προϊόντα αλλά φάρμακα. Κι από την άλλη δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόσβαση των Ελλήνων καταναλωτών από αυτή που ήδη έχουν, καθώς σε όλη την Ελλάδα 11.000 φαρμακεία είναι διάσπαρτα παντού.”
‘Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόσβαση απλά για διανομή μέσω άλλων καναλιών που έχουν αποκλειστικό ενδιαφέρων και μόνο να ανεβούν οι τιμές τους επειδή τώρα στα φαρμακεία είναι καθηλωμένες.”
Ερωτηθείς ο κ Λουράντος αν το ελληνικό φαρμακείο έχει μέλλον απάντησε “ΝΑΙ έχει μέλλον δεν ξέρω όμως αν έχουν μέλλον όλα τα φαρμακεία . Οπωσδήποτε η επιστήμη του φαρμακοποιού έχει μέλλον αλλά ο φαρμακοποιός υπάλληλος των σούπερ μάρκετ μετατρέπεται από ιδιοκτήτης φαρμακείου ιδιωτικής υγειονομικής μονάδας σε υπάλληλο συμφερόντων για να κερδίζουν αποκλειστικά οι εταιρίες που τα παράγουν και τα σούπερ μάρκετ που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος κι όχι η ποιότητα ζωής του κόσμου.”
ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα