Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κρούσματα ψώρας στο Διδυμότειχο – Έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία

Κοινοποίηση

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Διδυμοτείχου τα κρούσματα ψώρας σε βρεφονηπιακό σταθμό.
Τα κρούσματα παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 19 Μαΐου, ενώ την Παρασκευή ο βρεφονηπιακός σταθμός έκλεισε προκειμένου να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις στο χώρο.
Όπως υπογραμμίζεται σε ενημερωτικό φυλλάδιο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σταθμού, η ψώρα είναι μία άκρως μεταδοτική νόσος και οφείλεται στο άκαρι της ψώρας.
Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι ο έντονος και επίμονος κνησμός, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. Οι δερματικές βλάβες είναι συνήθως ερυθηματώδεις βλατίδες δηλαδή, μικρά κόκκινα εξογκωματάκια.
Η νόσος έχει παγκόσμια εξάπλωση και προσβάλλει ανθρώπους όλων των φυλών και κοινωνικών ομάδων.Μπορεί να μεταδοθεί εύκολα σε συνθήκες συνωστισμού, όπου υπάρχει στενή επαφή.
Η περίοδος μεταδοτικότητας διαρκεί από τη στιγμή της μόλυνσης μέχρι την καταστροφή των ενηλίκων παρασίτων και αυγών, συνήθως 24 ώρες μετά την εφαρμογή της πρώτης θεραπείας. Το άκαρι της ψώρας δεν επιζεί πέραν το τεσσάρων ημερών μακράν του δέρματος. Η θεραπεία γίνεται συνήθως με τοπική επάλειψη παρασιτοκτόνων σκευασμάτων.
Πηγή: elthraki.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα