Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μαθητές Δημοτικού στην Ξάνθη έκλεψαν την παράσταση με τα… αγγλικά τους (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση


-Παρουσίασαν μια σειρά από δρώμενα με την χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων 
-Υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους εντυπωσίασαν με το αποτέλεσμα της δουλειάς τους 
Μια σειρά από δρώμενα με την χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων παρουσίασαν την Πέμπτη το πρωί οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, στο Axion στην Ξάνθη. 
Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Ζωής Σεχλίδου, δούλεψαν πάνω σε διάφορα ερευνητικά σχέδια, τα οποία όπως εξηγεί η υπεύθυνη εκπαιδευτικός βασίζονται σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας. 
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της ΣΤ’ και Ε’ Τάξης παρουσίασαν ένα δρώμενο για την Βικτωριανή Εποχή στην Αγγλία και την Αμερική, με τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης μάλιστα να παρουσιάζουν και ένα δρώμενο με αποσπάσματα από βιβλία του Ντίκενς ενώ οι μαθητές της Ε’ από το βιβλίο Moby Dick του Melville. 
Τα παιδιά προχώρησαν στην ανάγνωση των βιβλία σε graded readers και όπως τονίζει η δασκάλα τους στόχος ήταν να διδαχτούν τα Αγγλικά μέσα από την λογοτεχνία. Οι μικρότεροι μαθητές της Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Τάξης παρουσίασαν με την σειρά τους μια έρευνα με θέμα παραδοσιακά ήθη, έθιμα και εορτασμούς απ’ όλο το κόσμο, η οποία στηρίχθηκε στην διδακτική μέθοδο clil reading. Πρόκειται για μέθοδο η οποία υποστηρίζει ότι τα παιδιά μπορούν να μάθουν την Αγγλική γλώσσα μελετώντας και ξένους πολιτισμούς και κουλτούρες. 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι μικροί μαθητές ξεκίνησαν ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες την προετοιμασία τους με το αποτέλεσμα να δικαιώνει και να ικανοποιεί πλήρως όλους όσοι έδωσαν το παρών το πρωί της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του Σχολείου, όπου και παρουσιάστηκε το έργο των μαθητών. 




ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα