Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Μιχάλης Κουινέλης: Στον Έβρο και τα νησιά έχουν το νου τους στους Τούρκους (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση

Ο Μιχάλης Κουινέλης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του «Όλα Πρώτη Φορά», το βράδυ της Δευτέρας.
Ο καλλιτέχνης με την εμφάνισή του και τον λόγο του κατάφερε να εντυπωσιάσει μιλώντας για πρώτη φορά για την κρίση και τους εθνικούς κινδύνους με τηλεθέαση που ξεπέρασε το 40%.
Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της χώρας μας τόνισε: «Είναι λίγο γραφικό να πεις ότι φταίμε εμείς για αυτή την κατάσταση. Φταίμε και εμείς! Φταις και εσύ ρε αδερφέ! Γιατί βγήκες και μου είπες ότι θα κάνεις μία δουλειά. Εγώ σου ανέθεσα να κάνεις μία δουλειά γιατί εσύ είπες ότι μπορείς να την κάνεις!», τόνισε.
Ο Μιχάλης των Stavento που μένει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, τόνισε : «Οι ακρίτες έχουν άλλα θέματα. Το μέλημα τους δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Ευρώπη ή μη Ευρώπη. Το θέμα τους είναι τι γίνεται με τους γείτονες. Πρόσφατα μιλούσα με έναν συμμαθητή μου και μου είπε: ”Το μόνο που φοβάμαι είναι μην δεν προλάβω να πάρω την οικογένεια μου και να πάμε πιο μέσα στην Ελλάδα!”», είπε ο Μιχάλης Κουινέλης.
Πότε πιστεύει ότι γεννήθηκε αυτός ο φόβος;
«Νομίζω ότι έγινε από τότε που υπάρχει μία γενικότερη αστάθεια. Νιώθω ότι πολλές φορές γίνονται πράγματα που δεν τα αντιλαμβανόμαστε, είτε λόγω κακής επικοινωνίας της κυβέρνησης προς εμάς είτε των δημοσιογράφων», είπε ο Μιχάλης Κουινέλης.
Στα σενάρια που ακούγονται και αφορούν την τύχη της χώρας μας, αναφέρθηκε ο τραγουδιστής. «Ακούγονται πολλά σενάρια. Το χειρότερο είναι ο πόλεμος. Αυτή η γενιά όλα τα έχει δει. Το μόνο που δεν έχει δει είναι αυτό. Και εύχομαι να μην το δει ποτέ αυτό πράγμα. Δεν είμαστε μαθημένοι να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση. Άσχετα από το αν είμαστε παλικάρια. Και παλικάρια είμαστε και ντου θα κάνουμε. Δεν ξέρω τι γίνεται εδώ. Αλλά εκεί πάνω δεν παίρνουμε χαμπάρι. Είμαστε ακρίτες αδερφέ!», είπε.

Όσο για την απάθεια των πολιτικών, είπε: «Αδερφέ, τους δίνουν κάτι; Όταν κάποιος παίρνει στις πλάτες του μία χώρα, πώς κοιμάται τη νύχτα αυτός ο άνθρωπος;…Όταν έχεις μία κατάσταση και γνωρίζεις ότι δεν γίνεται ρε φίλε με 1.000, με 1.500, με 800 ευρώ να τα βγάλεις πέρα; Μήπως τους δίνουν κάτι και δεν ξέρουν τι γίνεται κάτω; Πώς γίνεται να κοιμούνται τα βράδια; Όταν σε έναν βαθμό είσαι υπεύθυνος; Πώς πετρώνουν έτσι; Πετρώνουν εκεί πάνω;»
Τέλος για τη νέα τη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ακόμα ονειρεύομαι», η οποία περιλαμβάνει ντουέτα με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Βιτάλη, ο Κώστας Χατζής και ο Γιάννης Γιοκαρίνης, είπε ότι ήταν ένα στοίχημα για εκείνον. Μάλιστα αναφέρθηκε στο «βασανιστήριο» που τον υπέβαλε ο Γιάννης Πάριος, όταν άκουσε για πρώτη φορά το τραγούδι (που του πρότεινε να πουν μαζί) μπροστά του. «Με είχε ψαρώσει», είπε.
«Είναι τεράστια καλλιτέχνις. Τα λέει όλα η ψυχή της, η φωνή της, το έργο της. Ήταν μεγάλη τιμή που συνεργάστηκα μαζί της. Ξέρεις γιατί τώρα ό,τι κάνουμε, δεν το κάνουμε για να βιοποριστούμε. Το κάνουμε για την πάρτη μας. Αυτά είναι τα καλά της κρίσης!», απάντησε ο Μιχάλης των «Stavento».

Μιλώντας για τη συνεργασία τους, τόνισε ότι δεν ήταν εκείνος που προσέγγισε την Ελένη Βιτάλη, επειδή δεν είχε το θάρρος να το κάνει. «Δεν είναι ότι φοβάμαι το “όχι”. Συνήθως πηγαίνω και χτυπάω την πόρτα και έχω μάθει και να χάνω. Αλλά ρε φίλε είναι η Βιτάλη. Είναι άλλη φάση!».




Στη συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε ότι στις σχέσεις του είναι ό,τι του βγάλει η σύντροφός του. «Επειδή οι γυναίκες είστε πιο δυνατές από εμάς, νομίζω ό,τι βγάλετε, αυτό θα ανταμώσετε. Θέλεις να μου βγάλεις τον κακό μου εαυτό; Μπορείς να το κάνεις. Έχεις τη δύναμη. Θέλεις να μου βγάλεις τον καλό μου εαυτό; Μπορείς να το κάνεις. Θέλεις να σου δείξω πόσο σε αγαπώ;».

Και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι παντός καιρού. Όπου με πάνε, πάω! Δεν μασάω! Θες να το πάμε εκεί; Να το πάμε! Αλλά να δείξεις ότι και εσύ μπορείς! Όχι να πάμε στα κουτουρού».
Για την απόσταση που τον χωρίζει από τη σύντροφό του, Ήβη Αδάμου, τόνισε:
«Η απόσταση είναι το μυστικό των επόμενων σχέσεων. Με όποιον άνθρωπο και να είσαι. Άμα μας βάλουν σε ένα δωμάτιο μαζί για τέσσερις μέρες. Αδερφέ, θα γίνει μ&%3. Αν από αυτές τις τέσσερις ημέρες, σε έβλεπα δύο, θα ήταν όλα καλά!».
Είναι σε φάση για οικογένεια και παιδιά;
«Τα σκέφτομαι πάρα πολύ. Γουστάρω κάποια στιγμή να φτιάξω τη δική μου οικογένεια. Νομίζω ότι κανένας άντρας δεν είναι έτοιμος να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Απλά το αντιμετωπίζεις», απάντησε ο Μιχάλης Κουινέλης.
Τι λέει για την ατμόσφαιρα που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα;
«Βλέπεις ότι οι άνθρωποι σήμερα είναι πολύ τεντωμένοι. Ψοφάνε για φασαρία. Ξαφνικά είμαστε ετοιμοπόλεμοι, μέσα στην ένταση γιατί δεν νοιάζονται για τη φάση μας. Δεν νοιάζονται για το τι γίνεται εκεί κάτω. Τι παίρνουν εκεί πέρα και δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτά τα πράγματα; Δεν βλέπουν ότι όλοι έχουν φτάσει στα όρια τους; Πώς μπορούν να κοιμούνται ήσυχα;», αναρωτήθηκε.
Τι μπορεί να τον χαλάσει;
«Η μούφα! Τρελαίνομαι με τη μούφα ρε φίλε! Με το ψεύτικο πράγμα! Η ψεύτικη γυναίκα! Υπάρχουν βέβαια και οι λεβέντισσες. Έχουν τον λόγο τους, την τιμή τους. Που σέβονται τον εαυτό τους. Που δεν μοιράζονται. Που έχουν όνειρό πως θα κάνουν έναν επιτυχημένο γάμο και πώς θα μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους!», απάντησε.
Έχει αναγκαστεί ποτέ να πουλήσει παραμύθι σε μία γυναίκα;
«Τα παραμύθια αρέσουν στις γυναίκες. Το να βάλεις λίγο λυρικότητα στον λόγο σου για να πείσεις μία γυναίκα να ξαπλώσει μαζί σου, είναι υπέροχο!», είπε.





ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα