Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ν. Κοτζιάς: “Δεν θα γίνει η μειονότητα της Θράκης εργαλείο εξωτερικής πολιτικής”

Κοινοποίηση

Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή και η Ελλάδα μία χώρα με δημοκρατία που σέβεται, προασπίζεται και αναπτύσσει τα δικαιώματα ειδικών ομάδων, όπως είναι οι μειονότητες, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα…», η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να αποτελέσουν εργαλείο για «μητέρες πατρίδες», να μετατρέψουν σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής τη μειονότητα αντί να αποδεχθούν τον ρόλο της ως γέφυρα φιλίας για όλη την περιοχή, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter, έγραψε σήμερα: «Υποδέχτηκα αντιπροσωπεία της τουρκικής μειονότητας της Θράκης, επανέλαβα πως έχουν την ισχυρή στήριξή μας».
Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης ότι η μειονότητα της Θράκης είναι ελληνική και τα δικαιώματα που έχει είναι δικαιώματα πολύ περισσότερα από την πλειοψηφία των χωρών όπου είναι κυρίαρχοι οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί. Είναι δικαιώματα, πρόσθεσε, που δεν διασφαλίζονται πάντα, αλλού. Είναι δικαιώματα που η ελληνική Πολιτεία υπερασπίζεται σεβόμενη τη διαφορετικότητα. Δικαιώματα που συνδέονται με τις πολιτικές ελευθερίες.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα