Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νεκρό δελφίνι στην παραλία Μυρωδάτου – Το βρήκαν πολίτες και κάλεσαν το Λιμενικό

Κοινοποίηση


-Άγνωστα τα αίτια θανάτου του, δε φέρει τραύματα σύμφωνα με τον κτηνίατρο που το εξέτασε
Ένα δελφινάκι πιθανότατα νεαρής ηλικίας, βρέθηκε νεκρό στην παραλία του Μυρωδάτου το Σάββατο αρκετά μέτρα μετά τα beach bar. Το άτυχο θηλαστικό βρισκόταν στην ακτογραμμή και είχε ήδη πεθάνει όταν εντοπίστηκε από πολίτες που έκανα βόλτα στην περιοχή.
Στις 4.00 το απόγευμα ενημερώθηκε το Υπολιμεναρχείο Πόρτο Λάγος που ανέθεσε σε κτηνίατρο την εξέτασή του, όπως προβλέπεται. Σύμφωνα με το πόρισμα, πρόκειται για ρινοδέλφινο πιθανότατα νεαρής ηλικίας, λόγω του μήκους του, 1,34 μ. και είχε σημάδια σήψης. Η αιτία του θανάτου του είναι απροσδιόριστη, πάντως δε φέρει σημάδια τραυματισμού. Κάτοικοι της περιοχής εκτιμούν ότι ενδέχεται να μπλέχτηκε στα δίχτυα κάποιου ψαρά και να παρασύρθηκε στα ρηχά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γυρίσει πίσω.
Όπως ενημέρωσε ο λιμενάρχης κ. Απόστολος Κιλίτσης, μιλώντας στην εφημερίδα “Εμπρός” διατάχτηκε η υγειονομική ταφή του, ενώ δείγμα θα σταλεί για περαιτέρω εξετάσεις και στατιστικά στη βάση δεδομένων του υπουργείου Περιβάλλοντος. Όπως μας εξήγησε ο ίδιος ο εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων ζώων είναι συχνότερος τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς περισσότεροι πολίτες περιηγούνται στις παραλίες, ακόμη και τις πιο απόμακρες και τα εντοπίζουν.
ΠΗΓΗ: www.empros.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα