Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Νέο κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στο Χαλκερό – Σκληρή ανακοίνωση από τους Κτηνοτρόφους

Κοινοποίηση

Δριμμεία κριτική στο ΥπΑΑΤ ασκεί ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος, «Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ίδρυσης του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Ασθένειας Οζώδους Δερματίτιδας, νέο κρούσμα επιβεβαιώθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στο Χαλκερό Καβάλας…Η παρέμβαση του Υπουργείου εξαντλήθηκε στην δημιουργία ενός ακόμα φορέα, του οποίου τα καθήκοντα προφανώς και συμπίπτουν με τις υπάρχουσες αρμόδιες υπηρεσίες».
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ίδρυσης του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Ασθένειας Οζώδους Δερματίτιδας, νέο κρούσμα επιβεβαιώθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στο Χαλκερό Καβάλας. Και ενώ ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος με δελτία τύπου και επιστολές επισημαίνει τον κίνδυνο για την κτηνοτροφική παραγωγή, προτείνει τρόπους πρόληψης, προσφέρει την βοήθειά του, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κωφεύει. Η παρέμβαση του Υπουργείου εξαντλήθηκε στην δημιουργία ενός ακόμα φορέα, του οποίου τα καθήκοντα προφανώς και συμπίπτουν με τις υπάρχουσες αρμόδιες υπηρεσίες. 

Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο στήνει οργανογράμματα επί χάρτου, τα ζώα νοσούν, θανατώνονται και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Τι σημαίνει Έλεγχος Ασθένειας; Αν ορίζεται ως παρατήρηση, θα μας συγχωρέσετε, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν τέτοια χρονικά περιθώρια. Οι εμβολιασμοί έπρεπε να έχουν ήδη γίνει και στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των βοοειδών της Β. Ελλάδας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα γίνει κατόπιν εξαφάνισης του είδους από την χώρα…

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για την άμεση επίλυση του προβλήματος που άπτεται της Δημόσιας Υγείας, αλλά και της Δημόσιας Οικονομίας.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα