Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο απολογισμός των Πυροσβεστών Ξάνθης για το 2ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Κοινοποίηση

2ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Πυροσβεστών Θεσσαλονίκης Γήπεδο Αγ.Παύλου Συκιές Νεάπολης Θεσσαλονίκης 10 και 11 Μαΐου 2016
Πρώτη Μέρα 10 Μαΐου 2016
Τελετή έναρξης

1ος Ημιτελικός
Πυροσβέστες Γκέτεμποργκ-Πυροσβέστες Ξάνθης 4-0
Η είσοδος της ομάδας πυροσβεστών Ξάνθης ήταν εντυπωσιακή καθώς έγινε με τη συνοδεία θρακιώτικης γκάιντας. Την γκάιντα καθώς και έναν πίνακα που απεικονίζει την Ελλάδα και το ρολόι
της κεντρικής πλατείας Ξάνθης με την Ελληνική σημαία να κυματίζει στην κορυφή του, δωρίσαμε στους συναδέλφους Σουηδούς.
Η Σουηδική ομάδα έκανε ανοιχτή πρόσκληση στην ομάδα μας όποτε το θελήσει να επισκεφτεί το Γκετεμποργκ. Ανάλογη πρόσκληση έκανε και η ομάδα μας που με έκπληξη είδε τους Σουηδούς να γνωρίζουν πολλά πράγματα για την Ξάνθη.

2ος Ημιτελικός
Πυροσβέστες Θεσσαλονίκης-Πυροσβέστες Καρδίτσας 1-1 (4-5 στα πέναλτι). 
Ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσαν οι πυροσβέστες Θεσσαλονίκης στις φιλοξενούμενες αποστολές. Να σημειώσω ότι καθ όλη την διάρκεια της δεξίωσης οι Σουηδοί δεν αποχωριζόταν την γκάιντα και προσπαθούσαν να παίξουν μουσική.
Μετά την δεξίωση, η ομάδα της Ξάνθης επισκέφτηκε τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης ¨Ιωάννης Κράγιας¨ και μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, παραμονές της μαύρης επετείου του μόλις 24 ετών αδικοχαμένου συναδέλφου μας Ιωάννη Κράγια, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του ο οποίος
έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε εργοστάσιο υφασμάτων την 12-5-2001 στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.


Δεύτερη Μέρα 11 Μαΐου 2016
Μικρός τελικός
Πυροσβέστες Θεσσαλονίκης- Πυροσβέστες Ξάνθης 3-1 (0-1 ημίχρονο) (Το γκολ της Ξάνθης ο Τσαχαλίδης)
Μεγάλος Τελικός
Πυροσβέστες Γκέτεμποργκ- Πυροσβέστες Καρδίτσας 2-1
Τελετή Λήξης-Απονομή αναμνηστικών κυπέλλων
Κατά την τελετή λήξης η ομάδα της Ξάνθης έκανε δώρο στην διοργανώτρια ομάδα της Θεσσαλονίκης μία μπάλα ποδοσφαίρου υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές της και στην οποία αναγραφόταν Το να περπατάς με έναν φίλο στο σκοτάδι, είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως θέλοντας να τονίσει την αξία της συναδελφικότητας που πρέπει να υπάρχει στο επάγγελμα του πυροσβέστη.
Επίσης χάρισε και μία εικόνα του Πολιούχου της Ξάνθης Αγ. Ιωάννη Προδρόμου με την ευχή να είναι κοντά και να προστατεύει τους πυροσβέστες όλου του κόσμου στο δύσκολο έργο τους. Μετά την τελετή λήξης ακολούθησε αποχαιρετιστήρια δεξίωση από τους πυροσβέστες Θεσσαλονίκης.
Η αποστολή της ομάδας:
Λαμπάκης,Θεοδωρίδης,Μιχαηλίδης,Μάντζαρης,Καραξάνης,Παπάζογλου,Σελβιέρης,Κωνσταντινίδης,Τσαχαλίδης,Ιωσηφίδης,Καλογουλίδης,Μελισσόπουλος, Βεγλεκτσής,Ανδριώτης.
Στο γήπεδο και τις δύο μέρες βρισκόταν και εμψύχωνε τις προσπάθειες μας ο Υποδιοικητής Π.Υ Ξάνθης Επιπυραγός κ.Γκίγκης Χρήστος.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Πρέπει να τονίσω ότι η Ξάνθη πιστή στο σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε (την ανάδειξη του κοινωνικού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, την προαγωγή των ανθρώπινων αξιών μέσω του αθλητισμού, την προώθηση της φιλίας και της συναδελφικότητας ) είναι η μοναδική ομάδα που χρησιμοποιεί μόνο επαγγελματίες πυροσβέστες που υπηρετούν αποκλειστικά στο Νομό Ξάνθης.

Εξαίρεση αποτέλεσε το τουρνουά Θεσσαλονίκης επειδή είχε τραυματίες και «δανείστηκε» 2 ποδοσφαιριστές, πυροσβέστες από την διοργανώτρια ομάδα της Θεσσαλονίκης. Δεν χρησιμοποιεί πολίτες, άτομα που υπηρετούν σε άλλα σώματα ασφαλείας και πυροσβέστες που υπηρετούν σε άλλο Νομό. Η ομάδα έχει άτομα που δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρό ποτέ άλλα έχουν όρεξη για να ενισχύσουν τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε η ομάδα. Επίσης τονίζω ότι η φιλοσοφία της ομάδας είναι να αγωνίζονται όλοι όσοι ακολουθούν την αποστολή.Να υπενθυμίσω ότι προηγούταν στον μικρό τελικό μέχρι τα μέσα του β΄ημιχρόνου. Τα παραπάνω απευθύνονται σε αυτούς που κακοπροαίρετα θα σχολιάσουν τα μεγάλα σκορ και θα θελήσουν να απαξιώσουν αυτή τη προσπάθεια.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα