Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΟΗΕ: Οι δομές υγείας της Ελλάδας δεν ήταν έτοιμες να υποδεχθούν τους πρόσφυγες

Κοινοποίηση

Σε 7.000 διαμερίσματα σε όλη την επικράτεια θα προωθηθεί σημαντικός αριθμός προσφύγων για εγκατάσταση μέχρι το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα.
«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μπορούν να συνεισφέρουν στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο κ. Φιλίπ Λεκρέκ στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο με θέμα «THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE» υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι απομονωμένη στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών».
Αναφερόμενος στην υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών, ο αξιωματούχος τουΟΗΕ δήλωσε ότι οι δομές υγείας στις περιοχές της χώρας όπου έφθασαν οι μετανάστες δεν ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν τόσο μεγάλους πληθυσμούς, σημειώνοντας επίσης πως πολλοί από τους πρόσφυγες αρνήθηκαν να δεχτούν την υγειονομική φροντίδα που τους προσφέρθηκε,  γιατί ήθελαν να φύγουν για τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη  Αυστρία.
Σήμερα περισσότεροι από 46.000 πρόσφυγες βρίσκονται στη χώρα, με το 65% του πληθυσμού αυτού να αποτελείται από γυναίκες και παιδιά και να χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας. Εξ αυτών, και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ποσοστό 65%  είναι νέοι και υγιείς με ήσσονος σημασίας ιατρικά προβλήματα, το 30%  είναι ευπαθείς ομάδες και το 5% ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, τραύματα ή προϋπάρχουσες νόσους.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα