Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Παράταση αγωνίας για τις βουλευτικές έδρες σε Ροδόπη και Ξάνθη – Αναβολή στο Εκλογοδικείο

Κοινοποίηση

Για τις 8 Ιουνίου μετατέθηκε η εκδίκαση στο ανώτατο Εκλογοδικείο των ενστάσεων, που είχαν υποβληθεί κατά των αποτελεσμάτων της κατανομής των εδρών στις τριεδρικές περιφέρειες της Ροδόπης, της Ξάνθης και της Κέρκυρας. Η υπόθεση επρόκειτο να εξεταστεί χθες, Τετάρτη 25 Μαΐου, αλλά εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων αναβλήθηκε και ορίστηκε νέα δικάσιμος στις 8 Ιουνίου.
Θυμίζουμε ότι μετά από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2014, όπου συνέβη η παραδοξότητα της μη εκλογής «γαλάζιων» βουλευτών στις τρεις εκλογικές περιφέρειες όπου η Νέα Δημοκρατία είχε βγει δεύτερη, κατατέθηκαν ενστάσεις από πολίτες, που επικαλούνται ότι προσβάλλονται από την κατανομή οι αρχές της ισότητας της ψήφου και της αναλογικής εκπροσώπησης.
Στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης άμεσα ενδιαφερόμενοι για το αποτέλεσμα, που θα έχουν οι παραπάνω προσφυγές, είναι οι πρώην βουλευτές και Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέξανδρος Κοντός, που προσδοκούν να ανακαταλάβουν τις οικείες βουλευτικές έδρες, με την ταυτόχρονη απώλειά αυτών από τους εν ενεργεία βουλευτές, κ.κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Γρηγόρης Στογιαννίδής.
Η αγωνία απάντων, όμως, παρατείνεται τουλάχιστον για δύο ακόμα εβδομάδες.
ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα