Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Ποιες τροφές γερνούν την επιδερμίδα σας;

Κοινοποίηση

Οι γυναίκες έχουν πιο ευαίσθητη επιδερμίδα και γερνάει γρηγορότερα από των ανδρών. Γι’ αυτό θέλει ιδιαίτερη φροντίδα και εξωτερική αλλά κυρίως εσωτερική. Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μας προσφέρει υγεία και ομορφιά.
Κάποιες τροφές λοιπόν, αν καταναλώνονται συχνά προκαλούν πρόωρη γήρανση. Η γήρανση είναι αποτέλεσμα μιας χρόνιας φλεγμονής και σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση κορεσμένων και τρανς λιπαρών οξέων είναι μια αιτία που οδηγεί στη δημιουργία φλεγμονής στον οργανισμό.
Δες ποιες τροφές κρύβουν αυτά τα επικίνδυνα λιπαρά και διάγραψέ τες από το διαιτολόγιο σου… ή έστω ελάττωσέ τες κατά πολύ!
Τυποποιημένα τρόφιμα και fast food
Οι τροφές αυτές έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.
Τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά οξέα, που περιέχουν, τα “κακά” λιπάρά όπως λέγονται επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία μας.
Ζάχαρη
Η ζάχαρη που προσλαμβάνουμε από τις τροφές οδηγεί στον σχηματισμό ενώσεων που διεγείρουν το ανοσοποιητικό, προκαλώντας φλεγμονές και βλάβες στους ιστούς. Η ζάχαρη, προσκολλάται στο κολλαγόνο, κάνοντας το δέρμα άκαμπτο και σκληρό και χάνοντας την ελαστικότητά του, αποκτά ρυτίδες.
Αλλαντικά
Λουκάνικα, ζαμπόν, μπέικον και τα περισσότερα αλλαντικά κρύβουν πολλά λιπαρά και μεγάλες ποσότητες σε αλάτι. Έρευνες έχουν δείξει ότι τέτοιου είδους προϊόντα γερνούν την καρδιά και ευθύνονται για πολλά καρδιακά επεισόδια.
Αλκοόλ και ενεργειακά ποτά
Μελέτες δείχνουν πως η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση και είναι ύποπτη για αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει στρες και φλεγμονές στις άκρες των χρωμοσωμάτων, τα επιλεγόμενα τελομερή τα οποία ρυθμίζουν τη διάρκεια ζωής των κυττάρων. Το αλκοόλ παχαίνει, αφυδατώνει και έχει αρνητικές επιδράσεις σε βασικά όργανα όπως ο εγκέφαλος, το συκώτι και η καρδιά, οπότε περιόρισέ το όσο μπορείς.
Αλάτι
Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα προκαλώντας κόπωση. Το περιττό αλάτι επίσης, οδηγεί σε προβλήματα στο συκώτι, υψηλή πίεση και έχει αρνητική δράση στο μεταβολισμό των οστών.
Πηγή: faysbook.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα