Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι Πόντιοι της Ξάνθης τίμησαν την “Μάνα της προσφυγιάς” την Κυριακή (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

«Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας”  η δεύτερη Κυριακή του Μάη, 8 Μαΐου 2016, και τα μέλη και φίλοι του  Συλλόγου μας τιμήσαμε την «Μάνα της προσφυγιάς με Θεία Λειτουργία στο Εκκλησάκι του Ιωάννη του Θεολόγου, στο 7ο χιλ Εχίνου-Θέρμεςτης ορεινής μας περιοχής, το οποίο έχει “υιοθετηθεί” από τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης.
  
Εκεί ψηλά στον λοφίσκο, κάτω από έναν εξαιρετικό ανοιξιάτικο καιρό και σένα θαυμάσιο καταπράσινο περιβάλλον, που θυμίζει τα  ράχια και τα παρχάρια του αγαπημένου μας Πόντου,  ο πατέρας Κωνσταντίνος με την βοήθεια χορού ιεροψαλτών ανέπεμψε ευχές και δεήσεις για το εορταστικό της ημέρας.
  
Στην ολιγόλογη ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου ευχήθηκε στην μητέρα, μαμά, μανούλα του καθενός μας  που είναι πηγή χαράς, ευτυχίας, ασφάλειας, ηρεμίας, θυσίας, αγάπης, η ρίζα και ο κορμός που κρατά στιβαρά το δένδρο της φαμελιάς, ενώ η  Χρύσα Βολοβότση απήγγειλε ένα ποίημα της για την «Μάνα της προσφυγιάς» 
    
“Κατεβήκαμε” σε χώρο γνωστού ξενοδοχείου όπου προσφέρθηκε καφές συνοδευόμενος από εξαιρετικά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου.
  
Ευχαριστούμε όσους παραβρέθηκαν η βοήθησαν στην επιτυχία της όμορφης αυτής εκδήλωσης. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου.
Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα