Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Σκηνές έστησαν στον ΟΣΕ Αλεξανδρούπολης οι πρόσφυγες το πρωί της Τετάρτης

Κοινοποίηση

Το πρωί της Τετάρτης, πρόσφυγες βρέθηκαν με τις σκηνές τους στημένες στον χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αλεξανδρούπολης.
Ανάμεσα τους και αρκετά παιδιά μικρής ηλικίας. Αρκετοί από αυτούς ίσως θεώρησαν πως μπορούν να κατασκηνώνουν σε όποιο χώρο βρουν ελεύθερο.
Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει αν τους δόθηκε άδεια από τους υπευθύνους του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος ή αν αρμόδιοι φορείς έδωσαν την έγκριση τους. Μέχρι στιγμής όμως, και χωρίς να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση φαίνεται πως επέλεξαν αυθαίρετα το συγκεκριμένο μέρος.
Επιπλέον, μόλις αντιλήφθηκαν τη κάμερα του σταθμού, ξεκίνησαν να μαζεύουν τα λιγοστά υπάρχοντα τους. Εκτός από τις σκηνές είχαν πλύνει και αρκετά από τα ρούχα τους τα οποία ήταν απλωμένα στην περίφραξη του ΟΣΕ.
Σημειώνεται ότι, σε 53.731 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το συντονιστικό όργανο της κυβέρνησης.Ο αριθμός είναι μειωμένος κατά 411 άτομα σε σχέση με τη Δευτέρα, χωρίς να είναι σαφές πώς προκύπτει η διαφορά.
Στην Ειδομένη εξακολουθούν να βρίσκονται λίγο περισσότεροι από δέκα χιλιάδες άνθρωποι, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες ανέρχονται σε 2.169.Οι περισσότεροι πρόσφυγες, 29.277 τον αριθμό, φιλοξενούνται στις μονάδες της Βόρειας Ελλάδας.
Πηγή: thrakinet.tv
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα