Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στην Αλεξανδρούπολη ο Ν. Τόσκας – “Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα”

Κοινοποίηση

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραβρέθηκε το Σάββατο, 14 Μαΐου 2016,  ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις «Ελευθέρια-Αλεξανδρούπολη 2016», τιμώντας την 96η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης το 1920, την ίδια ημερομηνία.
Ο κ. Τόσκας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων και κατόπιν  παρακολούθησε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης. 
Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, είπε τα παρακάτω, ερωτηθείς από παρόντες εκπροσώπους των ΜΜΕ:
«Ημέρα γιορταστική σήμερα, ημέρα ιστορική, 96 χρόνια μετά την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον κορμό της πατρίδας. Πρέπει να θυμόμαστε την ιστορία μας, οφείλουμε να τηρούμε τις παραδόσεις μας, παίρνουμε διδάγματα από την ιστορία και σήμερα, με πατριωτική αντίληψη, με αποφασιστικότητα και με σχέδιο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα, προχωράει. 

Βλέπετε ότι παρά τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, δεν θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα, εμείς προχωράμε, όλες οι δυνάμεις αυτής της χώρας, του ελληνικού λαού συνεισφέρουν, βοηθάει όλος ο κόσμος εδώ σε αυτή την ακριτική περιοχή με τα πολλά προβλήματα, την πολύπαθη αυτή περιοχή, ενεργοποιούνται όλες οι δυνάμεις και πιστεύουμε ότι στην επόμενη φάση η οποία αρχίζει, θα μπορέσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα κύρια προβλήματα αυτού του τόπου, μετά την πολύχρονη κρίση και να προχωρήσουμε και σε μια άλλη φάση πιο παραγωγική».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με τα επεισόδια της 8ης Μαΐου στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, τα χαρακτήρισε κατακριτέα, επισημαίνοντας: «Εμείς εξετάσαμε, πήραμε μέτρα και από εκεί και πέρα προχωράμε βλέποντας τη συνολική αντίληψη των θεμάτων ασφάλειας σε αυτή τη χώρα που νομίζω ότι έχει κριθεί από όλο τον κόσμο και, παρά τα προβλήματα, νομίζω ότι προχωράμε σε σωστή κατεύθυνση».  


ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα