Στην Κεντρική Πλατεία ο επίσης εορτασμός της Ανάστασης - Στον Εχίνο η πρώτη Ανάσταση

Κυριακή, Μαΐου 01, 2016

Στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης επέλεξαν να γιορτάσουν την Ανάσταση δεκάδες πιστοί της περιοχής το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, όπως κάθε χρόνο. 

Της τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτη Ξάνθης ενώ κάτω ακριβώς από το ρολόι της Κ. Πλατείας είχε στηθεί ειδική μικροφωνική εγκατάσταση. Οι πολίτες που επέλεξαν να παρακολουθήσουν την τελετή άρχισαν να συγκεντρώνονται δειλά δειλά λίγο μετά τις 23.00, κρατώντας λαμπάδες και κεράκια ώστε να παραλάβουν το Άγιο Φως που κατέφθασε αργά το βράδυ στην πόλη από την Αλεξανδρούπολη. 


Της τελετής στην Κεντρική Πλατεία προηγήθηκε η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο , όπου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία για το προσωπικό του ΤΕ Εχίνου, τους Αστυνομικούς Τμήματος, του Κέντρου Υγείας αλλά και ευρύτερα των εργαζομένων στην παραμεθόριο ορεινή περιοχή. Το παρών στην Ανάσταση έδωσαν, εκτός του Μητροπολίτη, σχεδόν 60 άτομα όπως αναφέρει η ΕΑΑΣ Ξάνθης, με τους παριστάμενους να τσουγκρίζουν αυγά και να ανταλλάσσουν ευχές μετά το πέρας της λειτουργίας. Κοινοποίηση

Δείτε επίσης